div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Konami’den Metal Gear Solid hayranına biyonik protez yardımı…

- Advertisement -

Konami’yi son aylarda çoğu oyuncunun sinirini hoplatan haberler ile andık, bu defa güzel bir çabaları söz konusu.

Evet dediğimiz gibi, Metal Gear Solid 5’in yayıncılığını yapmış olan Konami iki organ eksikliği olan bu hayran oyuncusuna protez yardımı için hazırlanıyor.

Şirket, proteze ilişkin sanatsal çalışmalarla ilgilenen artist Sophie De Oliveira Barata, bazı mühendisler, robot bilimciler ve ürün tasarımcılardan oluşan takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor ve hepsi 25 yaşındaki James Young için. James Young, 2012 yılında London DLR’e ait bir hafif tramvayın iki vagonu arasında sürüklenerek ciddi şekilde yaralanmıştı.

Konami, bu çalışmayı Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain’de yer alan protez organdan ilham alarak gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Şimdi gerçekçi olalım, oyunda Snake’in dokuz senelik komadan uyandıktan sonra kullandığı biyonik bir koldan bahsediyoruz. Ancak bu konuda Sophie De Oliveira Barata devreye giriyor, kendisinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar her hastanın kendine ait kişiliklerine uygunluğu ile biliniyor.

“Alternative Limb Project” isimli çalışması ile yarattığı eklemli organları insanlara sunarak onların hayatla barışmasına yardım etmek şüphesiz paha biçilemez bir şey. “Ne tür bir yaratıcılık bu?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bilim kurgu etkisiyle yaratılmış bir kol, insan robot karışımı bir bacak ya da biyonik bir bacak mı desek? Hatırlayanlarınız olacaktır, ünlü performans sanatçısı Viktoria Modesta, 2012 Paralympics etkinliğinin açılışına bu özel biyonik bacak ile katılmıştı.

Her neyse, tekrar James’e dönelim, elbette ne kadar hevesli olduğunu söylemeye gerek yok. Çalışma sonra erdiğinde, tahminen 2016 yılı Ocak ayında, The Phantom Limb blog sayfasında bir belgesel ile geniş kitlelere ulaşacak.

- Advertisement -

02-James

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler