div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Konsolda FPS oynayamayanlar, birleşin!

- Advertisement -

Konsol oyunlarında fps’ler ile aranız nasıl bilmiyorum ama ben size en iyisi kendi maceramı anlatayım.

Konsolda oynadığım ilk fps oyunu sanırım PsOne’da çıkan Medal of Honor olmalı. Bugünkü yeni nesil oyuncular daha kundaktan itibaren gamepad’ler ile büyüyor olabilir, ancak durum o zamanlar (en azından fps’ler göz önüne alındığında) böyle değildi. O zamanlarda fps oyunları ve konsollar arasındaki ipler oldukça ince olduğundan olsa gerek, yapımcı dünyada bu formata alışkın bir neslin henüz yetişmediğinin bilincinde, oldukça yavaş soluklu ve gamepad’den nişan almakla otuz saniye uğraşsanız bile zevk almanın mümkün olduğu bir oyun tasarlamıştı.

Ben o oyunda gayet iyiydim açıkçası, en büyük hatam da bu oldu ve senelerce süren PC oyunculuğunun peşine gidip bir gün gamepad’i elime aldım, Resistance: Fall of Man oynamak için.

Yani detaylara girmeyeceğim ama hayatım boyunca yaşadığım en berbat oyun deneyimlerinden biriydi sanırım. Hala aynı sürede nişan alabiliyordum lakin bu süre içinde 3-4 kez vuruluyor ve yeniden başlıyordum. Dark Souls serisinden fazla öldüğünüz bir fps oyunu düşünebiliyor musunuz? O gün gamepad ile fps oynayamayacağıma ikna oldum ve o günden beri de bu işe bulaşmadım.

TAC4 tam da benim gibi konsolda fps oynayamayan, elinin altında mouse yokken rahat edemeyenleri hedefliyor. Basitçe set birer kablolu mouse ve klavyeden oluşuyor ve PC başında aldığınız tadın aynısını konsollarınızda da yakalayacağınızı vaadediyor. Ürün 9 Ekim tarihinde 87 pound fiyatla piyasaya çıkacak ve Amazon’dan ön sipariş vermek mümkün.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler