div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

LEGO’lardan exogiysi ile kontrol edilebilir robot yapmak!

- Advertisement -

Seneler içinde insanların zevkleri, hobileri ve diğer alışkanlıkları bu kadar değişirken LEGO kadar kendisini yenileyebilen ve güncel kalmayı başarabilen çok az firma var.

İlk gençliğimizi başında geçirdiğimiz alışkanlıklarımızı bir sıralayalım bakalım. Commodore 64, LEGO, LEGO Technic ve Tees elektronik deney setleri. Bunlara pek çoğunu eklemek mümkün olsa da tamamı zaman içinde şekilde değiştirerek, güncellenerek veya yerini eşdeğerine bırakarak bugüne kadar ulaştı. Lego sadece bir oyuncak olmaktan çıktı, oyunlara verdiği destekle de genç insanların radarında kalmayı başardı.

İşte LEGO’nun mucizevi yönlerinden biri daha, Danny Benedettelli adlı bir öğrenci daha önce yaptığı Cyclops projesini geliştirerek üzerinde LEGO’lardan yapılma Exoskeleton robot tasarlayıp bunu giyilebilir bir exosuit ile kontrol etmeyi başardı. Bunun için Android üzerinde çalışan bir uygulama yazan Benedettelli, çalışmasının alt yapısında Lego Mindstorms NXT sistemini kullanmış. Robot ve exogiysi’nin üzerinde bulunan potansiyometreler robot’un kollarının sahip olduğu her bir hareket derecesi için tanımlı durumda ve Danny kollarını hareket ettirdiğinde giysinin üzerinde bulunan Arduino (farklı amaçlar için programlanabilir modül) bunu algılıyor ve Bluetooth üzerinden robot ile iletişime geçiyor ve robot kendisini taklit ediyormuş gibi gözüküyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler