div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Mass Effect: Andromeda ile ilgili tüm bilgiler

- Advertisement -

Mass Effect 4 veya orjinal adı ile Mass Effect: Andromeda, biliyoruz ki çok derin bir yapım aşamasında şu an. Ve Bioware tüm gücünü buraya yönlendirmiş olsa da 2016’da hazır deseler de, 2016’ın sonlarına anca yetişir diye bekliyoruz. Oyunun çıkmasına bir yıl kadar kalmış bile olsa hakkında ki bilgilerimiz çok az. Üzerine belki bir çok şey söyleyebiliriz ama spekülasyona gerek yok. Gerçeklere bakalım.

Mass Effect: Andromeda – Çıkış Tarihi:

Oyunun çıkış tarihini şu an için “Holiday 2016” olarak yani Ekim/Kasım ayları olarak belirlemişler. İlk olarak bunu da 2015’in E3 konferansında duyurdular ve daha sonra da Bioware’in baş geliştirme direktörü Chris Wynn doğruladı bu durumu.

Ancak, sakın hemen heyecanlanmayın. Mass Effect 3 için de 2011’de çıkacak demişlerdi ama Mart 2012’ye sarkmıştır. Büyük oyunlar özen ister, gecikmeleri de kaçınılmazdır. Zaten erken çıkartmak yerine, gerçekten tamamlanmış bir oyun versinler bizlere; değil mi? Mass Effect 4 – Evreni: Andromeda Mass Effect için yep yeni bir sayfa. Orjinal hikaye ile aynı evrende geçecek olmasına rağmen “Commander Shepard”ın hikayesi ya da Reaper hikayesi olmayacak denildi. Mass Effect: Andromeda, uzayın tamamen farklı alanlarını konu alacak ve söylenenlere göre “Helius Cluster”da geçecek ve tam olarak “really big” olarak, önceki oyunlara göre çok daha büyük olacağı belirtiliyor. E tabi yeni yerler, yeni ırklar…

Ayrıca yeni galaksi, yeni hikaye olmasından da kaynaklı olarak eski yüzleri de pek göremeyeceğiz gibi durmakta.

- Advertisement -

Yine de tam da emin olamıyorlar hangi karakterleri gösterip göstermeyeceklerine. Chris Wynn bu konuya da şu tweet ile cevap vermiş:

Böylece anlıyoruz ki, Mass Effect 3’e kadar geçen üçlemeden hiç bir ana karakteri göremeyeceğiz ancak bir ihtimal bazı ara karakterlere NPC olarak rastlama olasılığımız da yok değil.

Yine de Andromeda ile orjinal üçleme arasında tüm bağlar da kopuk değil. Klasiklemiş oan N7 zırhının varlığı ve Mako’nun geri gelmesi de gayet güzel bağlar. Hatta çoğu oyuncuyu Mass Effect 1’de kendisine bağlayan Mako’nun Andromeda versiyonu da heyecan uyandırıyor. Muhtemelen de bu Mako ile çok daha büyük gezegen alanları keşfine çıkacağımız anlamına da geliyor demektir.

Mass Effect 4 – Çarpışmalar:

Mass Effect 4 gun sprint

Mass Effect 3 geldiği zaman Bioware Dragon Age: Inquisition’a yönelmişti. Ve iki oyun arasında bir çok benzerlikler oluşmuştu. Ancak iş dövüş-çarpışma-savaş kısımlarına gelince aralarındaki farklar hissediliyordu. Inquisition’da ki çarpışmaların sizin için yeterli olmadığını, düşünüyorsanız, Mass Effect: Andromeda’da ki çarpışmaların hem atalarından hem de kardeş oyundan çok daha farklı ve gelişmiş olacağı açıklandı.

  Mass Effect 4 – Çoklu oyuncu:  

Mass Effect 3’teki co-op modu Andromeda ile devam edecek. Chris Wynn twitter üzerinden gelen çağrı ile bu durumu onaylamış oldu. Bu da elimizdeki tek resmi açıklama diyebiliriz. ME3’ün multiplayer modundaki yapı bir hayli başarılıydı. Tek sıkıntısı çoklu oyuncu modu ile ana hikaye modu arasındaki gereksiz bağlantıydı (Galactic Readiness) , zaten sonraki yamalarda onu da kaldırdılar ortadan. Andromeda’ya da böyle bir bağ koymacaklardır.

Mass Effect 4 – Söylentiler:

Mass Effect 4 horizon

Şu ana kadar konuştuğumuz her şey Bioware ve EA’in onayladığı resmi şeylerdi. Ancak buradan sonrası tamamen söylenti, doğrulanmamış haber ve Reddit’çilerin yoğun çabaları ile ortaya çıkardıklarından ibaret.

Söylentiler arasındaki en büyük olay Reddit’te patlak veren, Mass Effect: Andromeda ile ilgili yapılan bir anketin detaylarıyla ilgili olan olaydı. (Buradan okuyabilirsiniz.) Tabi bunu doğrulamanın hiç bir yolu yok. Tamamen bir şaşırtmaca bile olabilir. Ama insanlık için yeni yaşam alanları arayan bir ekibin başı olarak oyunda yer alabileceğimiz bu söylentilerin içerisinde yer alıyor. Bu durumda da MAKO’nun yeri ve ihtiyacı artıyor. Hatta ekibin adı da “Pathfinder” olacakmış diye söylentilerde yer aldı. Bu “Pathfinder” ekibinin kendi uzay gemisi – adının Tempest olduğu söyleniyor – olacak ve yedi karakterlik bir mürettebata sahip olacak. Önceki Mass Effect’lerde de olduğu gibi bu karakterlerinde size olan sadakatini geliştirmek için görevleriniz olacak. Ayrıca paralı asker mantığı ile onları, aynı Dragon Age: Inquisition’daki “War Table” da olduğu gibi görevlere gönderebilecekmişiz.

Diyalog ağaçları da geri geliyor, hatta bu sefer diyaloglarda aralara girmek ve hatta fiziksel müdahele şansı bile olacakmış.

Sakın bunlara hemen inanmayın, bunlar resmi olarak doğrulanmış şeyler değil, tamamen söylenti. Ama elbette olsa güzel olur diyeceğimiz şeyler.

EA ve Bioware’in Mass Effect: Andromeda’yı 2016 Son baharına yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarından eminiz. Umuyoruz ki sağlam bir oyun olarak karşımıza çıkar ve bizi, tıpkı serinin en iyisi olan Mass Effect 2 gibi alır götürür, gönlümüzde sapa sağlam bir yer edinir.

Yeni resmi açıklamalara gelene kadar oyun ile ilgili bilgilerimiz bunlardan ibaret…

Erman Utku ERCİYAS

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler