div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Max Verstappen yaptığı müthiş geçişi oyunda çalışmış!

- Advertisement -

Yarış pilotlarının bilgisayar oyunlarına tutkunluğu malumunuz, üstelik bu tecrübelerden gerçek hayatta da faydalanıyorlar.

Max Verstappen henüz 17 yaşında, F1 tarihinin gelmiş geçmiş en genç sürücüsü, çok hızlı, çok yetenekli kısaca gerçek bir “wonderkid”. Yarışçı bir aileden geliyor ve babası Jos Verstappen daha önce Benetton’da Michael Schumacher ile beraber yarışmış, LeMans 24 Saat yarışında kendi sınıfında birincilik kazanmış çok saygı duyulan bir isim. Max Verstappen daha önce haberini yaptığımız gibi bilgisayar oyunlarına da son derece tutkun ve bu sebeple sanal dünyanın en kuvvetli takımlarından Team Redline Fanatec’in de kadrosunda bulunuyor, üstelik RedBull’un desteğiyle beraber.

Geçtiğimiz haftasonu Belçika’nın Spa-Francorchamps pistinde yapılan Formula 1 yarışında sezonun en güzel geçişlerinden birisine imza atan ve Blanchimont gibi takvimin en hızlı ve en zor virajlarından birinde Felipe Nasr’ın Sauber’ini dışarıdan geçmeyi başaran genç pilot, bu manevrayı iRacing’de takım arkadaşlarıyla yaptığı antremanlara borçlu olduğunu söylüyor.

Blanchimont’ta hiç simülasyon tecrübeniz olmadıysa kısaca anlatalım. Pistin start-finiş öncesi son hızlı bölümü olan bu sol viraj tam gaz dönülüyor ve kesinlikle geçişe müsait bir yapıda değil. Ufak bir hatanız sizi lastik bariyerlere gönderebileceği gibi bir sonraki viraj sağa doğru olduğundan geçiş yapmak istiyorsanız bu 300km hızla dönülen virajın dışında kalmanız gerekiyor, bu da öyle herkesin yapabileceği, yapanların da kolay kolay tekrar yapmaya cesaret edebileceği bir şey değil, yukarıda görebileceğiniz üzere.

Aşağıdaki videoda ise Max Verstappen’in yarıştan önce iRacing’de Team Fanatec’ten takım arkadaşı olan ve kendisi de sanal dünyada çok rekabetçi bir pilot olan Atze Kerkhoff ile antremanlarını görüyorsunuz. Blanchimont’ta gördüğünüze çok benzeyen manevralar hemen dikkatinizi çekecektir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler