div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

McLaren’in genç yeteneği oyunda hile yaptığı için ligden atıldı!

- Advertisement -

Stoffel Vandoorne’u duymuşsunudur muhakkak, Lewis Hamilton’dan beri motorsporlarının gördüğü en büyük yeteneklerden biri olan pilot Race Department’da üyesi olduğu ligden ban yedi!

23 yaşındaki Belçika’lı pilot kariyer basamaklarını hızla tırmandıktan sonra bu yıl GP2 şampiyonasını büyük bir farkla (108 puan!) domine etmeyi başardı ve McLaren’ın diğer genç pilotu Kevin Magnussen ile yollarını ayırmasına yol açtı, kısaca ileride McLaren kullanması beklenen iki genç yeteneğin mücadelesinden galip çıktı ve takımın test pilotu olarak yerini sağlamlaştırdı.

Hikayenin diğer tarafı ise oldukça komik. Race Department gibi son derece saygın bir ligde yer alan pilot, bir arkadaşıyla beraber aracın motor datalarını (*.tdf) illegal olarak değiştirip gerçek olamayacak kadar iyi tur zamanları atarken yakayı ele verdi.

Elbette Race Department için hileyi yapan kişinin geleceğin potansiyel F1 şampiyonu olması pek önemli değil, haliyle Vandoorne bu hareketi kanıtlandığı anda arkadaşı Mathieu Jaminet ile beraber ligden uzaklaştırıldı.

Şu an yüzbinlerce dolar kazanan bir pilot olsanız da, ileride bu rakamları on milyonlarca dolara çıkartabilecek potansiyeliniz olsa da maalesef adınızın bu şekilde duyulmasına yol açabiliyorsunuz ufak bir dikkatsizlikle.

Haberin sonunda da Stoffel Vandoorne’un Ferrari destekli genç yetenek Raffaele Marciello ile yağmur altındaki unutulmaz birincilik mücadelesini videosunu ekleyelim.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler