div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Metal Gear Solid 5’te P.T izi

- Advertisement -

Şunu yazarken bile içim sızlıyor.

Geçen sene Sony Gamescom’da P.T isimli bir korku oyunun geleceğini ve oynanabilir trailer’ının indirilebilir olduğunu söyledi.

Bir çok insan demoyu oynadı. Demo fazlasıyla korkutucu ve etkileyici bulundu. En sonunda oyunun arkasındaki sır da çözüldü. P.T aslında Silent Hill serisinin son oyunu için yayınlanmış viral bir fragmandı. Süprizler bununla bitmedi. Oyunun arkasındaki isim Hideo Kojima çıktı. Hideo Kojima ile beraber çalışan ismin dünyaca ünlü yönetmen Guillermo Del Toro olduğunu da öğrendik (Tam bu noktada ben evde koşmaya başladım). Bunlar yetmezmiş gibi oyundaki ana karakterin The Walking Dead ve Boondock Saints’in yıldızı Norman Reedus olduğunu da gördük. Tabi ki internet bu olay üstüne çıldırdı. Bana göre de en başarılı viral oyun tanıtımı yapılmış oldu.

Peki sonra ne oldu? Konami Kojima’nın ayrılmasına sebep oldu ve bütün proje iptal oldu. Herşey bitti. Ben bu kadar büyük hayal kırıklığını ne Diablo 3’te ne de Daikatana’da yaşamamıştım. Şu an düşünmek bile istemiyorum.

Her neyse. En azından Kojima bizi ve projesini unutmamış, Metal Gear Solid’in son oyununa ufak da olsa bir easter egg koymuş. Dünyada bu iki oyunun bu kadar manyağı varken de bu sırrın bulunması çok sürmedi. Video’da bulunan easter egg’i izleyebilirsiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler