div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

MGS V: The Phantom Pain para basıyor!

- Advertisement -

Konami tam 5 milyon Metal Gear Solid 5 kopyası sattığını açıkladı.

En son finansal raporlara göre, ünlü Japon firma bu sayıya hem kutulu oyun, hem de dijital indirmelerin dahil olduğunu söyledi.

Konami projenin kar odaklı başarı durumu konusunda konuşmaktan pek yana değil. Metal Gear Solid 5 için biçilen gelişim bütçesi söylentilere göre yüklü pazarlama masrafları hariç 80 milyon dolar değerinde. Konami’nin Metal Gear Solid 5 DLC’leri ile daha fazlasının peşinde koşacağını da sanmıyoruz. Bilindiği gibi tek kişilik oyun içindeki MMO mekanikleri, yani FOB’lar konusunda zaten süregelen bir mikro ödeme mantığı mevcut.

Konami yakın zamanda PES 2016 da çıkardı ancak kaç adet sattığı konusunda bilgiler havada uçuşmakta. Eylül 2015’in sonuna doğru, yani mali yılın ilk yarısı olarak nitelendirebileceğimiz zaman dilimi için, Konami’nin video oyunları da içeren dijital eğlence sektörünün öngördüğü gelir miktarı yaklaşık 280 milyon pound kadar.

Konami bilgisayar ve video oyunlarına gelince global bir tutum izlemeyi hedefliyor. Metal Gear’ın yaratıcısı Hideo Kojima’nın şirketi terk etmesi, Silent Hills’in senelerce konuşulacak iptali, Kojima Productions’ın da dağıtıllması ile (yeni adıyla 8 numaralı stüdyo!) “muhteşem üçlü” diyebileceğimiz desteğini kaybetmiş oldu.

Jikkyou Pawafuru Puroyakyu serileri gibi çok tutan oyunları Konami’nin mobil oyun alanına yoğunlaşmasını mantıklı kılıyor. Mali raporlara göre bu oyun bir seneden az süre içerisinde 17 milyon defa indirilmiş turumda. İniş çıkışlarıyla Konami’yi takip etmeye devam ediyoruz, bakalım neler göreceğiz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler