div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Mount&Blade: Warband PS4 ve Xbox One’a geliyor!

- Advertisement -

Mount&Blade: Warband, konsollara çıkan ilk Türk oyunu olacak!

Türk oyun sektörünün öncü stüdyosu TaleWorlds Entertainment bugün yaptığı bir açıklamayla milyonları peşinden sürükleyen Mount&Blade: Warband’in bu yıl içerisinde PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkacağını duyurdu.

Türkiye’de geliştirilen tüm PC oyunları içinde bugüne dek en yüksek satış rakamına sahip olan Mount & Blade: Warband, ülkemizden konsollara çıkan ilk oyun olmaya da hazırlanıyor. TaleWorlds Entertainment, oyununun dünya çapındaki kutulu perakende dağıtımı için Koch Media ile işbirliğine giderken, oyunun dijital dağıtımını ise kendisi üstlenecek.

Stratejik planlamayı, 3 boyutlu bir haritada gerçek zamanlı ordu ve krallık yönetimi ile birleştiren Mount&Blade, Orta Çağ’da savaşma deneyimini özgün bir oynanışla oyunseverlere sunuyor. Oyun eleştirmenlerinin övgüsünü ve milyonlarca PC oyuncusunun hayranlığını kazanan Mount&Blade, böylece konsol oyuncularının da beğenisine sunulmuş olacak.

Mount&Blade: Warband’de oyuncular, kendilerini RPG öğeleriyle bezeli karakter gelişim mekanikleri ve devasa bir haritaya dağılmış farklı krallıkların birbirleriyle olan üstünlük mücadelesinin ortasında buluyorlar. Oyunun sunduğu serbestlik sayesinde karakterlerinizin görünüşünden, geçmişine kadar pek çok şeyi değiştirebiliyorsunuz. Savaşlarda ise becerilerinizi bizzat kullanarak geliştirebilir, ordularınıza komuta ederek kaleleri ve şehirleri ele geçirebilir, kendi krallığınızı kurabilirsiniz.

Taleworlds Entertainment Genel Müdürü Ali Erkin konuyla ilgili, “Türkiye’nin uluslararası platformda gururu olmayı başarmış Mount&Blade: Warband ile bir ilke daha imza atıyor, Sony ve Microsoft ile olan işbirliklerinden aldığımız güçle ülkemizin ilk PlayStation 4 ve Xbox One oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz. Bu bağlamda, attığımız adımların Türk oyun sektörü için de anlamı oldukça büyük. Oyunun bu sürümünün de son derece keyifli ve konsol oyuncularına layık olması için uzun süredir gece gündüz çalışmaktayız. Diliyoruz ki Mount&Blade: Warband bir konuda daha öncü olsun ve konsollara oyun geliştirmek isteyen birçok geliştiricinin yolunu açsın.”

Oyunun tek kişilik senaryosunda kendi hikâyelerini yaşayan oyuncular, savaşçılık becerilerini 32 kişiye kadar destek veren sunucularda diğer konsol oyuncuları karşısında da deneme şansına sahip olacaklar. Tüm bunları ve daha fazlasını görmek için PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularının 2016 yılının ikinci çeyreğini beklemeleri gerekiyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler