div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Muhammad Khan adlı oyuncu ismi yüzünden Paragon betasına alınmamış!

- Advertisement -

Oyuncu, Epic Games’in son oyunu Paragon’un betasına kayıt olmaya çalıştığında ismi yüzünden sistemden olumsuz yanıt almış gibi gözüküyor.

Elbette ilk başta konu bir islamofobi vakası gibi gözüküyor ve Muhammad Khan da aşağıdaki resimde verilen mesaj sebebiyle böyle düşünmüş olacak ki firmaya “Benim ismim Khan ve terörist değilim #islamophobia” içerikli bir tweet atmış.

Epic Games’in kurucusu Tim Sweeney ise kendisine özür dilediklerini, bunu kasıtlı olmadığını, arama filtrelerinin kodu hatalı olduğu için dış ticaret kısıtlama listesini kontrol ettiğini ve en kısa zamanda bu sorunu çözeceklerini bildiren bir cevap vermiş.

butts-noscale

Gözüken o ki Paragon’un katılım sayfası, Unreal Engine 4’ün satış sayfasından bazı istenmeyen kodlar da (UE4’ün tâbi olduğu yasalar sebebiyle.) içeriyor ve şu haliyle Amerika’nın “Specially Designated Nationals list.” adını verdiği, sakıncalı gözüken ülkeler ve kişiler ile alakalı bir fişleme listesine erişim sağlıyor. Yani her ne kadar Paragon oyununun betasının kayıt sayfasında bu liste istemeden check edilmiş olsa da, bu listedeki isimlerden birine (Muhammad ve Khan gibi) sahipseniz UE4’ün lisansını satın almanıza imkan ve olanak yok.

Muhammad Khan firmanın özür dilemesinden ve yaklaşımından memnun, daha önce nasıl farkına varamadıklarını da anlamadığını söylüyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler