div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Naughty Dog: The Last of Us’ın adımızı lekeleyeceğini düşünüyorduk

- Advertisement -

Eh, bu haber sürpriz oldu işte. Son yılların en akılda kalıcı oyunlarından birinin yapımcısı Naughty Dog’ın Sony tarafından yayımlanan son sohbet videosundaki itirafları oldukça şaşırtıcı.

Çocukluğumuzun oyunu Crash Bandicoot ve Crash Team Racing’in yaratıcılarının zaman içinde geldiği nokta malum. Uncharted ve The Last of Us gibi yapımlar firmayı giderek kült hale sokarken Sony’nin yayımladığı son video işlerin her zaman dışarıdan gözüktüğü gibi toz pembe olmadığını ortaya koyuyor.

Firmanın yardımcı direktörü Bruce Straley, The Last of Us’ın geliştirme aşamaları konusunda “Firmanın seneler boyunca kan, ter ve gözyaşı ile oluşturduğu marka imajını ve adını lekeleyeceğimizi düşünüyorduk.” derken diğer yardımcı direktör Neil Druckmann “Oyun geliştirildiği sırada kendi aramızda yaptığımız bir şaka vardı, buna Naughty Dog’ın çöküşü adını vermiştik.” yorumunu yaptı.

Baş tasarımcı Anthony Newman’a göre de oyunun sorunları buradan köye kadardı: “Oyun mekanikleri anlamında düzeltilmesi gereken çok fazla sorun vardı ve bir türlü her şeyi bir araya getiremiyorduk, bu aşamada bir kaç iyi ve şanslı karar verdik ve neticede ortaya oynaması keyif veren bir oyun çıktı.”

Açıkçası Naughty Dog’ın hikaye anlatımı alanında daha önce izlemediği bir yola girip, yanınızdaki savunmasız insanı korumaya çalıştığınız, sizi onunla empati ve bağ kurmaya iten bir oyun yapımına girişmesi herkesin aklına “acaba?” sorularını getirmişti, ancak oyun açıklandığında bundan daha güçlü olarak hissettiğim duygunun “vay be!” olduğunu da çok iyi hatırlıyorum. Benim açımdan sürpriz oldu.

37dk’lık video aşağıda, önemli detaylardan biri de satış ve tepkilerin iyiliği sayesinde firma ikinci oyunu üretmeye de oldukça sıcak bakıyor. Yine de Uncharted 4 yıllanmadan önce bu projeyi duyurmalarını bile beklemiyorum.

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler