div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Near Death: Sıfırın altında hayatta kalma sanatı!

- Advertisement -

Son zamanların bir numaralı teması bilindiği gibi hayatta kalma oyunları. The Novelist’in yapımcısı Orthogonal Games tarafından geliştirilen Near Death de sizi Antaktika’nın soğuğuna götürüyor.

The Novelist gibi harika bir oyuna imza atmış olan Orthogonal Games’in yeni oyununda, bir kurtarma görevi sırasında uçağımız yere çakılıyor ve tek kurtulan olarak terkedilmiş bir araştırma istasyonunda buluyoruz kendimizi. -70 dereceye ulaşan soğuk, karanlık ve tipi arasında çevrede bize yardım edebilecek pek fazla şey de yok tahmin ettiğiniz gibi.

Oyunun en büyük iddiası bir “gerçek zamanlı sıcaklık simülatörü” olmak. Buna göre oyundaki her detay bulunduğumuz binanın, atmosferin veya aracın ne kadar sürede donacağını belirliyor. Örnek verelim, bir binadan içeri girdiniz ve kapısını açık bıraktınız, eh içeriye de ayaz esiyor diyelim. O kapıdan içeri kar tanelerinin süzüldüğünü, duvar diplerinde biriktiğini, tüm o duvarların ve kapıların giderek buz tuttuğunu görebileceksiniz.

Gerçek zamanlı hesaplanan hava sıcaklığının en büyük etkisi ise elbette vücut sıcaklığınıza olacak. Buna göre hareket edip enerjinizi tüketmek ya da enerjinizi koruyup bir köşede donup kalmak arasında, hepsinin sonucu ölümle bitecek tercih yapmak zorunda kalmamak için düşünüp taşınmanız gerekiyor. Taşınabilir ısıtıcımız ve ışık kaynaklarımız da olacak lakin kutuplarda gaz sınırlı.

Evet bu daha önce The Long Dark’ta deneyim ettiğimiz bir detay olabilir ancak yapımcı ekip Near Death’in gerçeğe çok yakın bir deneyim sunacağı konusunda hayli iddialı.

2016 yılı içinde PC, PS4 ve Xbox One’a çıkacak olan oyun şu anda grafiksel açıdan fazla bir şey vadetmiyor, bakalım oynanış açısından karşımıza nasıl çıkacak?

- Advertisement -

NearDeath04-1024x576

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler