div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nexon ile QC Games arasında dev ortaklık!

- Advertisement -

Ortaklık kapsamında Nexon America, QC Games’in ilk oyununun dünya genelinde yayınlama ve pazarlama hakkının da sahibi oldu.

Dünyanın önde gelen online oyun şirketi NEXON Co., Ltd. (“Nexon”) (3659.TO), iştiraki Nexon America Inc. (Nexon America), oyun sektörünün önde gelen ismi Dallas Dickinson’ın kurduğu yeni oyun geliştirme stüdyosu QC Games ile stratejik ortaklık kurdu. Nexon America varılan ortaklık kapsamında, QC Games’in ilk projesi olan ve henüz detayları açıklanmamış multiplayer online aksiyon oyununun dünya genelinde yayınlama ve pazarlama hakkının da sahibi oldu. Anlaşma ile ilgili daha fazla detaya yer verilmedi.

Global pazarlarda büyüme ve en yüksek kalitedeki oyunları sunma stratejisini takip eden Nexon, Batılı oyun şirketleri ile ortaklıklar yapmaya devam ederken QC Games ile yapılan bu işbirliği de bu ortaklıkların en son halkası oldu. Anlaşma, Nexon America’nın yeni ortaklarından Boss Key Productions’ın ilk oyununu duyurmasından bir hafta sonra geldi. Cliff Bleszinski’nin kurduğu Boss Key Productions geçen hafta ilk oyunu FPS türü LawBreakers’ın detaylarını PAX Prime etkinliğinde açıklamıştı. Nexon daha önce de Electronic Arts ile şirketin Titanfall™ oyununun online versiyonunu Asyalı oyun severlere sunulması konusunda da bir anlaşma yapmıştı.

QC Games ile varılan anlaşma konusunda bir açıklama yapan Nexon Başkanı ve CEO’su Owen Mahoney, “Bu anlaşma, kilit öneme sahip pazarlarda büyüme yolundaki dönüm noktalarımızdan birisi. Ayrıca global zevklere ve kitlelere göre kişileştirilmiş en üst seviyede kaliteli oyun deneyimleri sunma konusunda, online oyunlar ile ilgili bilgilerimizi ve oyun geliştirici ortaklarımızın yeteneklerini artırıyoruz. Dickinson ve onun QC Games’te bir araya getirdiği uzman takımı, dünyanın en başarılı oyunlarının geliştirilmesinde rol aldı. Biz de onların yeni bir hit oyunu piyasaya çıkarmalarına yardım etmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

QC Games Başkanı ve CEO’su Dallas Dickinson ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sahip olduğumuz vizyonu hayata geçirme özgürlüğü benim ve takımım için çok önemli. Nexon America ile çalışmak bize yaratıcı fikirlerimizi kontrol etme imkanı verirken aynı zamanda online pazarı herkesten daha iyi bilen bir ortağın büyük desteğini kazandırdı. Amacımız bir oyun stüdyosu olarak mümkün olan en üst seviyede kaliteli oyunlar geliştirmek. QC Games’te başından beri benimle olan birinci sınıf takımım ve bu ortaklık sayesinde amacımızı gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Yaklaşık 20 yıldır online oyunlar geliştiren Dickinson; Planetside, Shadow Realms ve Star Wars: Galaxies gibi ses getiren oyunların kıdemli yapımcılığını üstenmişti. Kendisinin en çok bilinen çalışması ise Bioware Austin şirketindeki iken yapım direktörü olarak görev yaptığı Star Wars: The Old Republic oyunu oldu. Dickinson’ın QC Games’te kurduğu takım içerisinde yer alan sektörün önde gelen isimleri ise şunlar:

• Gabe Amatangelo, kreatif direktör ve baş kreatif yetkilisi (Shadow Realms, Star Wars: The Old Republic, Dark Age of Camelot, Warhammer Online, Dragon Age: Inquisition)
• Brian Matt, teknik müdür ve baş teknoloji yetkilisi (Wolfenstein: Tides of War, Doom 3, Star Wars: The Old Republic, Shadow Realms)
• Jason Rotan, operasyon direktörü (NC Soft, EA ve Bioware şirketleri içerisinde çoklu oyun türünde birçok kaliteli oyunun geliştirilmesinde rol aldı)
• Pat Ditterline, kıdemli mühendis (Dark Age of Camelot, Warhammer Online, Star Wars: The Old Republic)
• Stefan Lednicky, kıdemli mühendis (Mass Effect, Dragon Age, Shadow Realms ve Star Wars: The Old Republic)
• Marcus Hays, kıdemli mühendis (Titan Quest franchise, The Sims, Dragon Age)
• Pedro Toledo, sanat yönetmeni (Star Wars: The Old Republic, Shadow Realms, Dragon Age, RockBand, Fable 2)

- Advertisement -

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler