div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nihayet sağlam bir RTS: Act of Aggression

- Advertisement -

Act of War, R.U.S.E ve Wargame oyunları ile tanıdığımız Eugen Systems’ın son oyunu nihayet geldi ve yarın piyasada olacak.

Gerçek zamanlı strateji oyunları altın çağını yaşadığı 1995-2008 arasından sonra ciddi anlamda azalmaya başladı bilindiği gibi. Arada çıkan Company of Heroes 2 gibi müthiş yapımlar bayrağı yukarıda tutmasına ve Men of War gibi çok kaliteli, ancak bir o kadar da zor yapımlar da arada gözükmesine rağmen artık bu türden iyi bir oyun yakaladığımızda uzun süre harddiskimizden silmeye kıyamaz hale geldik.

Eugen Systems kendisini ilk defa Act of War: Direct Action ve Act of War: High Treason yapımları ile duyurmuş bir firma. Hiç fena puanlar almamış olan bu iki oyuna ait benim hatırladığım en önemli şey ise çok sayıda CD ile geldiği ve benim yanılmıyorsam o cd’lerden biri veya ikisini oyunu oynamadan kaybettiğim ile alakalı. AoW: High Treason’da keza potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen zamanındaki çok güçlü rakipleri karşısında adını pek duyuramamıştı.

Firma Wargame serisine yaptığı üç oyunun ardından yeni bir seri ile geri dönüyor. Çıkışında üç farklı fraksiyon (Us Army, Chimera, Cartel) ile gelecek oyun sadece savaş alanından ibaret de değil, bolca politika, entrika ve casusluk oyunun içinde bulunacak ve Chimera ile Cartel’in hikayelerine odaklanan iki farklı senaryoya sahip olacak. Eugen Systems, Amerikan ordusu senaryosunu sıkıcı bulmuş olmalı.

Hikaye 2020’lerde “Shangai Crash” adı verilen, Çin ekonomisinin komple çökmesi ile dünyanın içine düştüğü durumu anlatarak başlıyor. Birleşmiş Milletler bu çöküşe sebep olan şeyi araştırırken Chimera adı verilen çok uluslu ve dinamik bir saldırı gücünün de temelini atmış ve bu çöküşten faydalanan Cartel’de en kötü durumdaki bazı ülkelerden başlayarak gizli ve kirli bir yükselişe geçmiş durumda. ABD ise ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya ve süper güç olmaya devam etmenin bir yolunu arıyor.

Ne kadar da tanıdık bir hikaye değil mi? Tıpkı eski güzel Command & Conquer oyunlarında olduğu gibi.

- Advertisement -

0037495

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler