div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden filmini inceledik

- Advertisement -

Paramount Pictures ve Nickelodeon Movies tarafından beyaz perdeye aktarılan Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden için, 22 Haziran günü harika bir gala düzenlendi.

Artık konu fantastik film galası olduğu zaman adını ziyadesiyle duyduğumuz Geekstra tarafından düzenlenen Gala’da, alt kültür camiasından birçok farklı mecra bulunmaktaydı. Yazar çizerlerin okuyucuları ile bir araya gelmesi ve topluca film izlemesini her zaman tasvip ediyoruz ve çabalarından dolayı Geekstra’yı kutluyoruz.
Artık klasikleşen, sinema kapısı önü muhabbetlerinin ardından daldığımız film hakkında izlinizle bir şeyler karalamak isteriz.

(Makul oranda spoiler içerir, çok fazla olmasa da siz bilirsiniz)

Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden ilk filmden kesinlikle daha farklı, daha heyecanlı ve daha eğlenceli. Her ne kadar Megan Fox filme hiçbir şekilde uyum sağlayamıyor olsa da kaplumbağalar kalan her türlü yükü sırtlanmayı başarmış gibi duruyor. Öncelikle animasyon ve SCI teknolojisinin harika şekilde kullanıldığını belirtmekte fayda var. Son dönemde üretilen süper kahraman SCI’larından sonra sonunda daha “normal” bir film izleyebildik diyebilirim. Kaplumbağalarsa yine kıpır kıpır ve bir o kadar da eğlenceli. Ekip tam da çizgi filmlerden hatırladığımız şekilde farklı güçlere ve meziyetlere sahip bireylerden oluşuyor. Usta Splinter ise bambaşka bir dünya. Komedi unsurları filmin hemen her yanına yayılmış ama konu espri olduğu zaman devreye Michelangelo giriyor. İnsanlara ve sosyal dünyaya olan yakınlığı, onu diğerlerinden biraz daha farklı kılıyor.

tmnt2ssh1
İlk filmi izleyenleri çok iyi bileceği üzere Shredder yakalanıp hapse atılmıştı. İkinci filmdeyse bu korkunç kötünün hapisten kaçma macerasına ortak oluyoruz. Fakat bu sefer tek başına değil. Yanında Gary Anthony Williams’ın oynadığı Bebop ve de WWE Superstar Stephen “Sheamus” Farrelly”in oynadığı Rocksteady bulunuyor. Pek tabii çizgi filmler ile büyüyen neslin bu iki kafadarı bir arada görmesi, filmi başlı başına özel bir noktaya taşımış durumda. Tüm kaçış plaanın arkasında bulunan Baxter Stockman’ın zaman yolculuğu ve boyut kapısı projeleri sayesinde her şey birbirine giriyor. Tüm bu karmaşanın içinden yine çizgi film hayranlarının mutluluktan havaya uçacakları bir diğer karakter kendisini gösteriyor: Krang yani nam-ı diyar “Beyin.” Krang de çizgi filmlerden hatırladığımız tavırları ve içinde bulunduğu devasa robot ile resmedilmiş durumda. Yeni bir kötünün olaylara eklenmesi pek tabii tüm planları bozuyor ama arka planda hokey maskeli bir kahraman kendisini gösteriyor. Stephen Amell tarafından canlandırılan Casey Jones, filmin ilk dakikalarından itibaren olaylara en az kaplumbağalar kadar eğlence ve dinamizm katmayı başarıyor.

tnmt-02
Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden kesinlikle ilk filmden çok ama çok daha kaliteli bir yapım olmuş. Her ne kadar Oscar’lık bir film olmasa da 90’lı yılların başlarında çocuk olan herkesi geçmişe ışınlayacak kalitede bir yapıya sahip. Bolca eğlence ve aksiyon için hazır olun.

Ertuğrul Süngü

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler