div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nova-111 gerçek zamanlı elementler ile donatılıyor

- Advertisement -

Üstünüzden sarkıtlar düşerken, yer kabuğundan dikitler yükselirken, bu turn-based oyunu oynamak daha bir heyecanlı hale geliyor. Her ne kadar karmaşık görünse de aslında turn-based olan Nova-111’in yapımcıları gerçek zamanlı elementleri o kadar iyi ayarlamışlar ki, oyundan ne sıkılıyorsunuz ne de size çok zor geliyor. Gerçek hayatta olduğu gibi sarkıtların da bu oyun da belli bir düşme mantığı var, altınızdan geçtiğiniz zaman düşüyorlar ama bu öyle hemen gerçekleşen bir süreç olmuyor. Düşmeden önce ekran da bir uyarı çıkıyor ve düştükleri zaman sizi anında öldürüyorlar, bir nevi gökten gelen ölüm diyebiliriz. Tabii bizim dünyamız da böyle bir şey mevcut değil.

Nova-111 tüm sarkıt ve ya dikit severlerin alması gereken bir oyun ve açık olmak gerekirse bu eski yapım görünen oyunda taze ve eğlenceli şeyler mevcut. Nova-111, mağara tünellerin de küçük bir uzay gemisini yönlendirdiğiniz hoş görünümlü bir oyun. Yaptığınız şey ise harita boyunca kare kare ilerleyip durup beklemek ve etrafınızda ki çoğu objenin ve ya varlığın aynısını yapmasını beklemek ve sonra yine sıra size geliyor. Her ne kadar kulağa sıkıcı gelse de aslında öyle değil çünkü her şey sizin turunuzun bitmesini beklemiyor. Mesela yukarı da bolca bahsettiğimiz sarkıtlar ve dikitler. Sizin hamlenizi yapmanızı bekliyor ve siz etrafı sakince izlerken başınıza bir anda düşüyor ve ölüyorsunuz, küfür eder gibi resmen.. Sanki sarkıtlar oyunun kurallarını bilmiyormuş gibi.

Ama işin gerçeği Nova-111’i diğer turn-based oyunlarından ayıran özelliği bu, puzzle çözerken maceramsı bir oyun oynarken aynı zamanda gerçek zamanlı elementler oyunda yerini alıyor ve sizi farklı şekilde düşünmeye zorluyor. Bosslarla savaşırken başınıza inen sarkıtlar efendime söyleyelim ayaklarınızın altından fırlayan dikitler etrafta patlayan bombalar ve daha fazlası. Her bir Bossu alt etmek için oyun içinde belli bir koreografi şeklin de dans eder gibi dans etmek gerekebiliyor, işin zor kısmı zaten doğru koreografiyi bulmak. Haliyle işler ilerledikçe daha da zorlaşırken öldürdüğünüz her bossun özelliğini kendi geminize yükleyebiliyorsunuz, hızlı koşmak, lazer silahı kuşanmak ve kendi bombanızı yerleştirmek bunlardan sadece üçü. İşi daha da eğlenceli hale getiren ise görüş açısı kısıtlaması, yani haritanın tamamını göremiyorsunuz ki bu da her an bir tuzağa düşmenize sebep olabilir.

Ne olursa olsun Nova-111 gerçekten bir şaheser ve gayet ekonomik, daha önceden yok sayılmış basit elementleri kombine ediyor ve bunu gerçekten harika bir kabiliyetle yapıyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler