div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nvidia PC oyunlarının büyümeye devam edeceğinden emin

- Advertisement -

Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang, PC oyunlarının gelecekte daha da sağlam yere basacağından ve bazılarının dediğinin aksine konsollar tarafından yok edilemeyeceğinden emin. Elbette bunları söylerken özellikle GeForce GTX serisi ekran kartlarının satışları ve başardıklarından da çok memnun olması da bir etken.

Huang son yaptığı bir röportajda;
“2015’in ikinci yarısında çok sağlam oyunlar bizi bekliyor. Örneğin Call of Duty ve Star Wars ile 4K oyunlar çok güçlü bir şekilde geliyorlar. Ayrıca Windows 10’un gelmesiyle de PC oyunları büyük bir gelişim gösterebilecek. PC’lerde ilk kez bir işletim sistemi oyunlara bu kadar önem vererek tasarlanmış. PC’lerin destekleyeceği sanal gerçeklik veren cihazlar da 2015’in ikinci yarısı ve sonrasında gelişimlerini sürdürmeye devam ederek oyun piyasasına yeni soluk katacaktır. Benim gördüklerim ve beklentilerim, şu an artışta olan “high-end”(son seviye) bilgisayarlar ile oynayan oyuncu sayısının, önüne sunulan hem donanımsal fırsatlar hem de oyunlar ile bugün ki büyümeyi sürdüreceği yönündedir. Bilgisayarlarda oyunlar için ‘kazancı yetersiz, korsan korkusu’ gibi şeyler sunanların tek yapması gereken, sadece PC üzerinden satılan oyunların ne kadar kazanç elde ettikleridir. Bunu sorgulamak bile saçmalık olur.”

Eh Nvidia’nın CEO’su öyle kendisinden emin, piyasanın durumundan öylesine memnun ki; bunu belirtmekten de çekinmiyor elbette. Şahsen bende kendisine katılıyorum. Bilgisayar üzerinde oyun hep vardı, var olmaya da devam eder. Hele de oyuncuların gelir düzeyleri arttıkça çok daha güzel olacaktır.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler