div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Oculus yöneticisi: Bizimki PlayStation VR’dan daha iyi!

- Advertisement -

Firmaların geçtiğimiz aylarda hızlanan VR atağı hepiniz gibi bizim de sonuçlarını merakla beklediğimiz bir konu.

Firmalardan en hazır olanı ise beklendiği gibi ürününün fiyatlarını açıkladı ve rakiplerinden önce ön siparişe açtı. Oculus Rift kısa bir süre bizlerle olacak ama şimdilik en fazla konuşulan konu bu cihazın yeteneklerinden çok 600$’lık fiyatı.

Bu fiyat mevcut vergileri düşündüğümüzde ülkemizde 3000tl’nin üstü demek ve elbette buna oyunların akıcı çalışması için istenen sistem (Intel Core i5-4590, 8GB Ram, AMD Radeon R9 280 veya Nvidia GTX 970) dahil değil. Basitçe eğer elinizde oyun canavarı bir sistem yoksa, Oculus’un istediği konfigürasyon ve cihazın bedeli ile beraber size çıkan fatura 7000tl’nin üzerine çıkacak gibi gözüküyor.

Firmanın yöneticisi Palmer Luckey ise fiyat konusundaki beklentilerin (350$ olacağına dair çok söylenti vardı ve Oculus’un aksi bir açıklamasını görememiştik.) doğru yönetilmediğini kabul etti ve cihazın kalitesi üzerine odaklandı. Palmer Luckey’e göre Oculus Rift en büyük rakiplerinden PlayStation VR’a göre daha üstün bir cihaz.

Luckey yaptığı açıklamada, PlayStation 4’ün donanımsal gücünün Oculus Rift’in önerilen sistem gereksinimlerinde bahsedilen cihazın yanından bile geçmediğine ancak PlayStation VR’ın hala iyi bir cihaz olduğuna ve muhtemelen Sony’nin bu cihazı kendilerine göre daha fazla oyunla destekleyeceğine inandığını, buna rağmen cihazın hala bir fiyatı veya çıkış tarihine sahip olmadığını belirtmiş.

Evet Luckey’nin değinmediği nokta, gerekli sistem sağlanmak istendiğine Oculus Rift’in fazlasıyla pahalıya patladığı. Bakalım oyunların kaliteleri ve cihazları gördüğümüzde bu konuda ne düşüneceğiz.

Oculus-rift-satisa-cikarildi-2

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler