div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Perception: Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez…

- Advertisement -

Bioshock oyunlarında çalışmış ve kendi yollarına ayrılmış The Deep End Games ekibinin ilk oyunu oldukça iddialı gözüküyor.

The Deep End Games, Bioshock’un üç oyununun da yapımcısı olan Irrational Games’in külleri üzerine kurulu bir firma. Irrational Games Şubat 2014’te kapandığında QA Tester olarak katıldığı şirkette on iki yılını dolduran ve The Deep End Games’in de kurucusu olan Bill Gardner’da işini kaybedenlerden biriydi. Şimdi ilk oyunlarının başarılı kickstarter kampanyasının ardından

Antoine De Saint-Exupery’nin efsanevi eseri Küçük Prens’de ne diyordu “…ama kördür gözler, insan sadece yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir.”

Cassie isimli görme engelli bir kadını kontrol edeceğimiz oyun, tam da bu sebepten kendisine özgü bir sanatsal yaklaşıma sahip. Basitçe Cassie tıpkı gece karanlığında hareket eden bir yarasa gibi, bir sonar cihazı gibi titreşimler ile hareket edip, bulunduğu ortamın haritasını çıkartabiliyor. Cassie görme engelli olmasına rağmen bu yönü o kadar gelişmiş ki, bastonunun yerde çıkarttığı ufak bir yankıda dahi odayı 1.75 numara miyop olan pek çok insandan daha iyi “görebiliyor”. Sıkıntı şu ki, çıkarttığımız her tıkırtı ortamda bulunan her türlü haşaratı ve belayı üzerimize çekiyor.

Evet tam da tahmin ettiğiniz gibi Cassie’nin görebildikleri kapı tokmakları, duvarlar ve masalardan ibaret değil. Ufak bir titreşimde, hatta kalp atışları hızlandığında dahi çevrede olan ne kadar uğursuz mahluk varsa tamamını görüyor ve akıl sağlığını korumak için kendi kendisini sakinleştirmeye çalışıyor. Oyunun hemen tamamı da bu çizgiler ve siyah arka plandan oluşan radar görüntüleri benzeri çizimler ile tasarlanmış gibi gözüküyor, aksi varsa da henüz göremedik.

edceb0296172299d0f822638ddec496ff147c1f3.jpg__620x348_q85_crop_subject_location-959,539_upscale

E3 sonrasında 4 dakikaya yakın oldukça uzun bir video yayımlayan ve 150 bin dolarlık, oldukça iddialı bir Kickstarter projesine girişen firma 4357 destekçiden 168 bin dolar toplamayı başardı ve Perception’ı ön siparişe açtı. Haziran 2016’da PC’ye çıkması hedeflenen oyunun ön sipariş bedeli ise 20 dolar. Eğer içinde çoraptan tutun da artbook’a kadar türlü içerikle gelen Collector’s Edition’ı almak isterseniz ise cebinizden 60 dolar çıkıyor, hiç fena sayılmaz, değil mi?

- Advertisement -

Perception çok deneyimli ve hayal dünyası geniş bir ekibin elinden çıkıyor ve neyse ki Kickstarter sayesinde psiklojik gerilim türü de patlama yapmış durumda. Oyunun son yayınlanan oynanış videosunun üzerine açıklanan yeni bir şey yok, hikaye hala bazı açılardan belirsiz veya oynanışın nasıl olacağı ile alakalı kafamızda bazı soru işaretleri de var. Basitçe Cassie ile girişeceğimiz macera sağa sola çarpıp başımızı belaya sokmadan oynamaya çalışacağımız bir saklambaç oyunu gibi.

Konsept güzel, sanat yönetimi muhteşem ve oyunun arkasındaki destek de oldukça umut verici. Bakalım bu pozitiflikler oynanışa ne kadar yedirilebilecek oyun çıktığı zaman, on ay kadar sonra göreceğiz.

Oyunun 3 dakikalık en son oynanış videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler