div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

PES’in free-to-play versiyonu yolda!

- Advertisement -

Bir süre öncesine kadar akıllara gelmeyecek bu senaryo muhtemelen gerçekleşecek.

Pro Evolution Soccer ile adı International Superstar Soccer iken Sega MegaDrive’da tanıştığımız günleri hatırlayacaktır bazılarınız. O dönemde sadece FIFA’ya bir alternatif olarak görülen oyun Winning Eleven adını aldıktan sonra feci bir aşama kat ederek hızla irtifa kaybeden FIFA’yı geride bırakmıştı. Taa ki FIFA 06 bu düşüşü durdurana ve zaman içinde adım adım aradaki farkı kapatıp öne geçene kadar.

Bu yıl da çok bir şey değişmedi, FIFA herkesi memnun edemese de hem bizim, hem de dünya oyun basınının genel görüşü itibariyle rakibinin önündeki yerini korumayı başardı. Konami’nin bir sürü konuda oyuncuların asabını bozması bir tarafa, bir türlü gelemeyen data paketleri (Nasıl bu kadar zor olabilir, alt tarafı bir transfer update’i?) ve elbette lisans problemleri de üzerine tuz biber ekti.

Avustralya’lı bir derecelendirme kuruluşunun sayfasında görülebildiği üzere oyunun free to play versiyonu hazırlanıyor gibi gözüküyor. 19 Kasım tarihinde sertifikasyonu tamamlanmış olan oyun hakkında başka hiç bir bilgi yok. Hangi liglerin, hangi takımların ve ne kadar içeriğin bedava olacağı ve üzerine her bir eklenti için ne kadar ödeyeceğimiz konusu da henüz muallakta.

MGS’den edindiğimiz tecrübe dolayısı ile Konami’nin mikro ödeme sisteminin oyuncular için avantajlı olacağını da pek sanmıyoruz, yine de detayları beklemekte fayda var.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler