Uzakdoğu’da kendi kemik kitlesini yaratmış MMORPG’lerden biri olan Phantasy Star Online 2, Sega tarafından 2016 yılı içinde PS4’e getiriliyor.
Önümüzde epey zaman olmasına rağmen şu an açıklanan oyunun ilk planda sadece Japonya’da satışa çıkacağı, batıya gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği ise tamamen belirsiz. 2012 yılında PC’ye, 2013 yılında ise PsVita’ya çıkan oyunun batı’da serverları bulunmamasına rağmen Güney Asya versiyonu (SEA) İngilizce dil desteği ile beraber geliyor. Ancak IP’ler üzerindeki bölge kilidi sebebiyle oyunu buralardan oynayabilmek için bu IP engellemesinin etrafından dolanmanız zorunlu, buna SEA versiyonunun güncelleme ve içerik anlamında Japonya versiyonunun epey gerisinden gelmesini de eklememiz gerek.
SEGA’dan oyunun batı ülkelerinde desteklenmesi ile alakalı gelen en son açıklamanın 2012 Eylül ayında yapıldığını da belirtelim.