div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Playstation SNES sadece gerçek değil, çalışıyor da!

- Advertisement -

Belki hatırlayacaksınız, bir kaç ay önce Nintendo’nun ile beraber tasarladığı Playstation SNES prototiplerinden biri açığa çıkmış ve biz de haberini yapmıştık.

Bu fotoğraflarda SNES’in yapısını ve Sony’nin adını kullanan, CD-Rom ile desteklenen bir ürün gözüküyordu ve ürünün vaktiyle Sony ile ortak çalışan bir teknoloji firmasının kapanmasından sonra çöpte, “imha edilecek ürün ve dökümanlar” arasında bulunduğu rivayet ediliyordu.

Kaldı ki bu oyun sektörünün en büyük kent hikayelerinden biridir, Nintendo’nun SNES’i bir CD sürücü ile güçlendirmek istemesinin ardından firma oturup Sony ile görüşmelere başlar ve bir şekilde proje başarısız olup rafa kaldırılmadan önce 200 kadar ürün üretim hatlarından ayrılır ve çoğu da kısa hayatını çöpte tamamlar. Çoğu kişiye göre ise prototip üretme aşamasına bile gelinememiştir.

Aşağıdaki videoda SNES’in genel hatlarını kullanan, Sony PlayStation adını da üzerinde görebileceğiniz, oldukça “orijinal” gözüken bir prototip görüyorsunuz.

Gözüken o ki bu prototip’in gerçek olup olmadığını tartışmak bir tarafa ürünün sahipleri olan Terry ve Dan Diebold ürünü fişe takıp çalıştırmayı da başarmış. Üstelik SNES oyunları ve gamepad’ler halen çalışıyor ancak CD-Rom sürücüsü maalesef çalışır durumda değil. Tamir etmek için X-Ray görüntüsü üzerinden hasar analizi yapma yoluna dahi gitmişler ancak gözle görülür bir yapısal hasar mevcut değil. En mantıklı açıklama CD-Rom sürücüsünün bir yazılımsal problem veya Nintendo tarafından kasten devre dışı bırakılması sebebiyle çalışmıyor olması.

- Advertisement -

78

Eh, bundan sonra bu nadide parçanın fiyatının ne düzeylere çıkacağını tahmin bile edemiyoruz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler