div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Profesyonel League of Legends oyuncusuna men!

- Advertisement -

e-Spor ileride olimpiyatlarda kendisine yer bulur mu, ya da dünya çapında günler sürecek bir olimpiyata dönüşür mü diye tartıştığımız zamanları da gördük nihayet.

Zaman içinde elektronik sporlar o kadar büyüdü ve o kadar fazla takipçiye kavuştu ki, seyirci ilgisi beraberinde sponsorları, sponsorlar da daha profesyonel takımları doğurdu. Haliyle her sporda olduğu gibi elektronik sporlar da kendisi hilebazlarını, dopingcilerini yaratmış gibi gözüküyor. ESL’nin doping ve uyuşturucu üzerindeki kontrollerini sertleştirmesinin ardından Riot Games’de ELO Boosting yapan, yani basitçe para karşılığı düşük seviye bir oyuncunun yerine oynayarak onu kısa sürede üst seviyelere çıkartan profesyonel bir oyuncuyu LoL’den men etti.

Öncelikle bu yeni bir uygulama değil, LoL’ün oyuncu sözleşmesi açıkça ELO Boosting’i yasaklıyor, ancak buradan gelen gelir sebebiyle önü tamamiyle alınabilmiş değil, bazı profesyonel oyuncuların halen bu yöntemle ciddi paralar kazandığı tahmin ediliyor. Reddit üzerinden bazı yazışmaların deşifre olması üzerine foyası meydana çıkan Yu “XiaoWeiXiao” Xian adlı oyuncunun da süresiz olarak LoL ile bağlantısı kesilmiş durumda.

elo1875

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler