div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

PS4’e PS2 geriye uyumluluğu geliyor!

- Advertisement -

Dile kolay, 1850 adet oyundan bahsediyoruz. Eğer Sony bu listeyi eksiksiz olarak PS4’e aktarabilirse Xbox’ın geriye uyumluluğunu ciddi anlamda gölgede bırakacak.

Aslında ilk işaretler Sony ve EA’nin Battlefront bundle’ı ile beraber gelmişti. Bilindiği gibi özel Star Wars: Battlefront bundle’ında ana oyunun yanında eski klasiklerden Super Star Wars’un yanında PS2 oyunları Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wars: Bounty Hunter da bulunuyordu. Bizim gözden kaçırdığımız nokta ise şu oldu. Bu oyunlar PS4 versiyonları değildi ve PS4’ün geriye uyumluluk özelliğini ilk kullanan oyunlar olmakla şereflendirilmiş, direkt olarak emülatör vasıtası ile çalışan PS2 oyunlarıydı.

Sony nihayet bu çalışmayı birinci ağızdan onayladı ve PS2 oyunlarını PS4’e taşıyacak bir emülatör üzerinde çalıştıklarını ve şu aşamada başka hiç bir bilgi veremeyeceklerini duyurdu.

Elbette detaylar halen belirsiz, mesela kutulu PS2 oyunları nasıl çalışacak? Diski takmamız yeterli olacak mı yoksa Xbox One’da olduğu gibi PSN’den indirme sayfasına mı yönlendirileceğiz? Hepsinin cevabı için önümüzde biraz zaman var.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler