div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

PS4’ün PS2 emülatörü hakkında sızan haberler can sıkıcı…

- Advertisement -

Bir kullanıcının yakalayıp Twitter üzerinden duyurduğu detaya bakarsak PS2’nin kutulu oyunları ve PS3’ün Classics serisi PS4 emülatörü tarafından desteklenmeyecek.

Aslında ilk işaretler Sony ve EA’nin Battlefront bundle’ı ile beraber gelmişti. Bilindiği gibi özel Star Wars: Battlefront bundle’ında ana oyunun yanında eski klasiklerden Super Star Wars’un yanında PS2 oyunları Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter ve Star Wars: Bounty Hunter da bulunuyordu. Bizim gözden kaçırdığımız nokta ise şu oldu. Bu oyunlar PS4 versiyonları değildi ve PS4’ün geriye uyumluluk özelliğini ilk kullanan oyunlar olmakla şereflendirilmiş, direkt olarak emülatör vasıtası ile çalışan PS2 oyunlarıydı.

Sony nihayet bu çalışmayı birinci ağızdan onayladı ve PS2 oyunlarını PS4’e taşıyacak bir emülatör üzerinde çalıştıklarını ve şu aşamada başka hiç bir bilgi veremeyeceklerini duyurmuştu hatırlanacağı gibi.

report-ps4s-ps2-emulation-wont-support-discs-or-ps3-digital-purchases-144923636144

BradazKing adlı kullanıcının, bir PS2 oyunu olan Dark Cloud oyunun bilgileri arasında yakaladığı detayda şöyle bir bölüm var ki hayli canımız sıkıldı diyebiliriz. Buna göre Xbox One’ın çözümü Playstation 4’te desteklenmiyor ve ne PS2 disklerini takarak PSN’den ücretsiz indirebiliyorsunuz, ne de PS3’te oynadığımız PS2 Classics oyunlarını yeni sisteme aktarabiliyorsunuz.

Elbette bu ekran görüntüsünün orijinal veya Sony bağlantılı olduğunu söyleyecek kadar fazla kanıtımız yok ancak Playstation duyurularındaki genel formatın korunduğunu ve gözümüze çarpan bir aksaklık olmadığını da söylememiz gerek.

Eğer durum tahmin ettiğimiz gibiyse yukarıdaki veriler ışığında Sony’nin PS2 oyunlarını bu emülatör vasıtası ile bir kez daha size satmaya çalışacağını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Bu da 1850 oyunluk muhteşem bir arşivin potansiyelinin kullanılamaması ve Xbox’ın geriye uyumluluk programına cevap verilememesi anlamına geliyor. Oyuncular tarafında yaratacağı hoşnutsuzluktan ise bahsetmek bile istemiyoruz.

- Advertisement -

Bakalım Sony’den bir açıklama veya yalanlama gelecek mi?

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler