div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Psikolojik korku deneyim oyunu The Park’ın videosu

- Advertisement -

The Park oğlunu eğlence parkında kaybeden bir annenin hikayesini anlatıyor. The Park son zamanlarda Gone Home, The Vanishing of Ethan Carter ve Dear Esther gibi oyunlarda gördüğümüz anlatımsal/deneyim türünün takipçisi. Genellikle aksiyondan çok ambiyansa veya karakterlerin duygularına dayalı olan bu tarz oyunlar herkesin ilgisini çekmese de kendi içinde oldukça takip edeni var. Ben de bunlardan biriyim. Özellikle sanal gerçeklik teknolojisi ilerledikçe bu tarz oyunların daha fazla yapılacağını ve popüler olacağını da düşünüyorum.

Bu tarz oyunları oynayanlar bilir. Genelde herhangi bir özelliği veya öne çıkan bir gücü olmayan sıradan insanları canlandırırız. The Park‘ta da Lorraine isminde bir anneyi canlandıracağız. Lorraine‘in gittiği eğlence parkında çocuğu kayboluyor ve olaylar gelişiyor.

Screen Shot 2015-10-12 at 12.54.07

Oyunun ilginç mekaniklerinden biri farenin sağ tuşuna tıkladığımız zaman Lorraine‘in oğlunu bulmak için bağırması. Lorraine‘in psikolojik durumuna ve oyunun gelişimine göre Lorraine‘in sesi ve bağırışlarındaki duygusal hali değişecek.

Oyunun geçtiği park da geçmişte bir çok trajedi yaşanmış. Bu da tahmin edeceğiniz üzere oyunun korku öğesini oldukça öne çekiyor.

The park şimdiye kadar genelde The Secret World, Age of Conan ve Anarchy Online gibi online oyunları geliştirmiş olan Norveç’li Funcom tarafından geliştiriliyor. Genelde online oyun dedim ama firmanın aynı zamanda The Longest Journey gibi bir şaheseri yaratmış olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler