div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

R.Mika’nın yakın çekim detaylarına sansür!

- Advertisement -

Bildiğiniz gibi oyundaki bazı göğüs kalça sahneleri fazlaca tartışma konusu olması üzere değiştirildi. Bunlara örnek olarak Chun-Li’nin garip göğüs hareketlerinin olduğu bölüm Capcom tarafından “glitch” olarak adlandırılıp değiştirilirken, R.Mika’nın süper poposu hakkındaki düşüncelerini de merak etmiyor değiliz.

Evet, dediğimiz gibi, Street Fighter’ın bölüm bitiş noktalarındaki sahneler ilgi çekici olabiliyor. Şimdilik o muhteşem popo sahnesi kalkmış olsa da, her an seçmeli DLC’lerde geri dönüşüne şahit olabiliriz. Capcom, bu bir çeşit sansür uygulamasını oyunun başka bölümlerinde de yapıyor. Detaylı bilgi alabilmek için NeoGAF’a bir göz atın.

Internet ortamındaki oyun severlere baktığımızda ise, durumdan isyan eden azınlık bir grup oluştu bile! Sadece Street Fighter değil, Nintendo tarafından yayınlanmış olan Xenoblade Chronicles X veya Fatal Frame: Maiden of Black Water gibi oyunlardaki kıyafet sansürleri olay olmuş durumda. Aslında bütün bunların çoğunluk tarafından yapılan eleştiriler olmasından çok, bazı az tanınmış yayıncılar tarafından yürütülen düzmeceler olabileceğini düşünüyoruz. Kim bilir belki de yanılıyoruzdur. Ancak neden Capcom Cammy’nin görünümünü “daha çekici” yapmak için değiştirmeye karar verdiğinde kimseden bu kadar ses çıkmadı? Düşünmeden edemiyoruz…

Tahminlerimize göre, Capcom ve Nintendo’nun oyuncuların bakış açısından konuşursak, bu tarz seksi bölümlerinin artık bıktırmaya başladığını ve her ne kadar cinsel objelerin ön planda olması ilgiyi arttırsa da banal kaçıyor olabileceğini düşündükleri doğrultusunda. Sonuçta, kimileri deli gibi zoom yaparken kimileri de bu kadarı da fazla canım diye düşünüyor olabilir.

Öyle ya da böyle, Street Fighter’ın internette bulunan arşivlerinde R. Mika’nın şaplak sahnesine herkes kolayca ulaşabilir. Oyun esnasında bu tarz ayrıntıları ilgi çekici buluyor ve Capcom’un ilk oyunlarındaki azaltılan bölümlerin tekrardan olmasını isteyenlerdenseniz, Capcom bu konuda sadece paraya odaklanmış halde ve kurallar bağlamında hareket etmiyor. Street Fighter V bu anlamda tercih edilmeyecekler arasında geliyor diyebiliriz.

Ktn6GvQ

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler