div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Razer Dünyanın en gelişmiş web kamerasını duyurdu!

- Advertisement -

Razer Stargazer, kare hızı yakalama, Dynamic Background Removal, 3D tarama, mimik ve jest tanıma gibi pek çok belirleyici teknoloji ile geliştirilmiş, dünyanın yayıncılara özel ilk web kamerası.

Las Vegas’da devam eden CES 2016 fuarı, oyuncu ekipmanları ve oyun deneyimini zenginleştiren yazılımlarda dünya lideri olan Razer’ın yeni ürün tanıtımlarına sahne oluyor. Razer CES 2016’da Razer Stargazer masaüstü web kamerasını duyurdu. Razer Stargazer günümüzde bir web kamerasında varolan en iyi video yakalama kalitesine sahip ve geleneksel yayın kurulumlarını basitleştirmesiyle ön plana çıkıyor.

Razer Stargazer kaliteli yayın içerikleri üretmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran özellikleriyle tam anlamıyla bir “ilk”. Ürün, web kameraları teknolojisinde kriterleri yeniden belirleyen ve çıtayı yükselten bir özelliğe sahip: Artık 720p’de 60 FPS (frames per second) kayıt yapabileceksiniz. Günümüzde çoğu web kamerası 30 FPS limitine sahip. Kamera ayrıca 30 FPS’de yüksek çözünürlüklü 1080p video imkanı da sunuyor. Razer Stargazer ayrıca otomatik gürültü temizleyici, çift yönlü mikrofona sahip.

Intel® RealSense™ SR300 kameraya sahip olan Razer Stargazer kullanıcı dostu yeni nesil özelliklerle geliyor. Stargazer’ın Dynamic Background Removal özelliği yayıncıların sık sık kullandığı tam yeşil ekrana olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Intel RealSense Technology sayesinde web kamerası derinliği ölçüyor ve ön fonla arka fonu birbirinden ayırıyor. Bu özellik, popüler yayıncılık programları OBS, XSplit ve Razer Cortex: Gamecaster ile çalışıyor.

Dynamic Background Removal özelliği oyunların da ötesine geçiyor. Personify kullanılan Skype video konferanslarında arka fonu silmek veya değiştirmek mümkün. FaceRig, QQ Video ve ooVoo da Razer’ın bu yeni web kamerası tarafından destekleniyor. Yüz ve nesneleri 3D tarama kapasitesi sayesinde kullanıcılar gerçek nesneleri dijital dünyaya full HD olarak aktarabiliyor. Bu, oyun geliştiricileri için de önemli bir haber, çünkü yakalanan 3D taramalar hızlı bir şekilde Unity gibi geliştirme motorlarına aktarılabiliyor.

Razer Stargazer ayrıca bir web kamerasında bulunan en gelişmiş mimik ve jest tanıma özelliğine sahip. Web kamerası, yüzde 78 noktaya, ellerde ise 22 noktaya kadar tarama yapabiliyor. Bu sayede kullanıcılar bilgisayarlarını Windows Hello’nun yüz tanıma güvenlik sistemi ile açabilir, uygulamaları jestler yoluyla kullanabilir. Oyuncular daha zengin bir oyun deneyimi için, mimik ve jestleri takip eden Nevermind ve Laserlife gibi oyunları Razer Stargazer ile oynayabilir.

Razer CEO’su ve kurucu ortağı Min-Liang Tan, Stargazer’ın çıkışıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Web kameraları son yıllarda, çözünürlük kalitesi dışında bir inovasyon yaşamadı. Günümüzde yayın yapan veya video konferanslara katılan insanların sayısı her zamankinden daha fazla ve ihtiyaçlar da sürekli evriliyor. Razer Stargazer, oyun yayıncılarının, YouTuberların, 3D tasarımcıların ve oyun geliştiricilerin çalışmalarında devrim yaratabilir, çünkü onlar için ekstra faydalar sağlıyor. Kısacası, Razer Stargazer geleceğin web kamerası.”

- Advertisement -

Oyun yayınları geçtiğimiz yıllarda dev büyüme yaşadı. SuperData’nın 2015 raporuna göre, oyunlarla alakalı yayın içerikleri ve stüdyoların değeri dünya çapında 3.8 milyar doları buldu. Oyun yayınlarını izleyenlerin sayısı ise 500 milyona yaklaştı.

Razer Stargazer, Razer’ın yayıncılar için geliştirdiği, aralarında Seirēn ve Seirēn Pro mikrofonlar ile aksesuarlarının da bulunduğu donanım ürün ailesinin yeni yıldızı. Web kamerasının çıkışı 2016’nın ikinci çeyreği olarak belirlendi. Sınırlı sayıda Razer Stargazer ise Razer’ın Sponsored Streamer Program’ındaki yayıncılara gönderilecek.
Geleceğin web kamerasını daha yakından tanımak için: www.razerzone.com/stargazer.

Fiyat:
USD $199.99 / EU €239.99

Piyasaya çıkışı:
Razer Store – 2016’nın ikinci çeyreği
Tüm dünyada – 2016’nın ikinci çeyreği

Ürün özellikleri:

– Yayınlar için optimize edilmiş ultra-yüksek 60 FPS yakalama (maks. 720p)
– Maksimum 1080p HD video yakalama
– Otomatik gürültü silen çift yönlü mikrofon
– Dynamic Background Removal
– 3D tarama
– Mimik ve jest tanıma
– Dizüstü ve masaüstü monitörler için esnek klips

Teknik özellikler:

– Intel 6th Generation Core işlemci
– USB 3.0 bağlantı özelliği
– Windows 10’le kullanılabilir

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler