div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Razer, Ouya’nın haklarını satın aldı!

- Advertisement -

Razer malum, oyuncular için arzu nesnesi çevre birimleri, laptop’lar ve çevre birimleri tasarlayan en seçkin firmalardan biri.

Firma bir süredir android tabanlı mikro oyun konsolu Forge TV ile oldukça meşgul bilindiği gibi. 100 dolar’lık fiyat etiketiyle piyasada olan Forge TV’nin gelişimini sürdürmek için Razer bir adım daha attı ve Ouya’nın yazılım haklarını satın aldı.

Öncelikle Razer’ın satın aldığı haklar konsolun kendisini içermiyor, ancak Razer’ın edindiği yazılım altyapısı firmanın kendi mikro konsol programını geliştirebilmek için kilit öneme sahip. Bunun en önemli adımı da Razer’dan gelen “yakın gelecekte Ouya’nın sahiplerinin oyunları, hesapları ve gamepad’leri ile beraber yeni oluşturulacak Cortex TV platformuna taşınmasını hedefliyoruz” açıklaması bu açıdan önemli. Bu şunu da gösteriyor, hem Ouya, hem de Forge TV’nin yakın gelecekte şu anki varlıkları sona erecek, ancak sahipleri sahip oldukları tüm oyunları ile beraber yeni Cortex TV platformunda birleştirilecek, en azından proje bu yönde. Ayrıca Razer’ın yeni mikro konsolunu satın almak isteyen Ouya sahiplerine de “eskisini getir yenisini götür” benzeri ciddi bir indirim uygulanması söz konusu. Kısaca Forge’u takip edecek yeni mikro konsol, Ouya’nın tüm içeriğine de sahip olacak.

Ouya
Ouya

Biraz ütopik gibi göründüğünün farkındayız ama bu durum Ouya sahipleri için konsollarının piyasadan silinmesini telafi edebilecek kadar adil gözüküyor. Ayrıca Ouya’nın şimdiki store’u da Cortex for Android TV olarak yeniden başlatılacak ve insanlar buna Forge TV altından ulaşabilecek.

Razer Ouya ismini de tamamen dışlamıyor, hatta ilerleyen dönemde bazı oyunlar ve uygulamalarda Ouya ismi de kendisine yer bulabilir.

Forge TV
Forge TV

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler