div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Razer’dan zVentures hamlesi

- Advertisement -

Razer Startup’lar ve gelişmekte olan teknolojiler için 30 Milyon Dolar fon ayıran zVentures’ı açtı.

Oyuncular için lider marka olan Razer, IoT, big data, VR, robotbilim, Android oyun ve daha birçok alandaki son teknolojileri desteklemek için fon yarattı ve operasyonel kaynaklara, dağıtım kanallarına ve ortak iletişim ağlarına kapılarını açtı. Firma, Razer Inc.’in yenilikçi işletmeler ve gelişmekte olan teknolojilerdeki yatırım ve fonlama fırsatlarını bulup değerlendirmeye adanmış bir kolu olan zVentures’ın kurulduğunu duyurdu.

Razer’ın bu yeni girişiminin ardındaki düşünce, firmanın, finansal dönüşün inovasyon ve stratejik ilerleme amaçlarının birbiriyle eş değer şekilde dengelenmesi gerektiği yönündeki inancında yatıyor. Bu amaçla, zVentures özellikle Razer’ın ürün platformunun genişlemesinde rol alacak start-up’lara ve gelişmekte olan şirketlere odaklanacak.

Ek olarak, geniş Razer ekosistemi içindeki diğer işletme birimleri ve fonksiyonları, zVentures’ı, iş geliştirme için gömülü bir iş ortağı, yeni ürün geliştirmeleri için bir esin kaynağı ve işletmenin gelişen alanlarına yeni yetenekleri çekecek bir prizma olarak bakacak.

Razer’ın kurucu ortağı ve CEO’su Min-Liang Tan, “Razer’ın iş ortaklarını, üçüncü parti ürün ve iş geliştirmeyi desteklemede uzun bir geçmişi var” diyor ve ekliyor: “Bu girişimlerin geçtiğimiz on yılda gittikçe artan faydaları oldukça pozitif ve anlamlı. zVentures, girişimlerimizin çok daha geniş erişim ve etkiyle ilerleyen çalışmalar yapma konusundaki hassasiyetini taşımayı vaad ediyor.”

Min-Liang Tan
Min-Liang Tan

Bağlı cihazlar ve yazılımlarda oyun kategorilerinin pazar lideri olan Razer, kendi çekirdek pazarı ve bitişik alanlardaki sermaye sağlama fırsatlarını belirlemek, yürütmek ve yönetmek için özel olarak konumlandırıldı.

Razer, zVentures için başlangıçta 30 milyon dolar ayırmayı planlıyor. Bu miktar, (OSVR Developer Fund – OSVR Geliştirici Fonu çatısı altındaki) içerik geliştirme için fonlama dahil VR’la alakalı yatırımlara ayrılan 5 milyon doları ve (OUYA Publishing bayrağı altındaki) Android oyun yayıncılığı ve yatırımları için ayrılan 5 milyon doları da kapsıyor.

- Advertisement -

zVentures’ın ilgi alanları, “Internet of Things” (Nesnelerin İnterneti) girişimlerine (bağlı cihazlar) erken evre yatırımları, “big data” (büyük veri) dahil olmak üzere yazılım ve analitik araçlarını, gelişmiş üretim ve mühendisliği, oyun yazılım teknolojisini, sanal ve artırılmış gerçekliği, eSpor’u ve robotbilimi kapsıyor.

Faydalanan şirketler, bağımsız olarak iş yapmaya devam edebilecek ve diğer sektörel iş ortaklarıyla çalışmakta, oyun harici ürünler geliştirmekte ve üçüncü partilerden yatırım aramakta özgür olacaklar.

Min-Liang Tan’ın açıklaması şu şekilde: “Nihayetinde, bizim tecrübe ve uzmanlığımızdan destek alarak güçlü büyüme ve gelişme gösterme fırsatı bulunan, gelişmekte olan şirketlerle ilgileniyoruz. Bizim katkımız tedarik zinciri yönetimi, satış ve pazarlama, sermaye veya başka birçok alanlarda olabilir. İdeal olarak, hedef şirketler, geniş Razer ekosistemi boyunca mevcut olan zengin ağlardan ve kaynaklardan en doğal şekilde faydalanabilecekler.”

zVentures Fund global olarak Razer’ın San Francisco ve Singapur’daki şirket ofislerinden yönetilecek. Tan’ın liderliğindeki ekip yatırımları aktif olarak araştırmaya başladı.

Daha fazla bilgi için: http://zv.razerzone.com/.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler