div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Rockstar GTA V mod yapımcılarını banladı!

- Advertisement -

Rockstar’ın GTA V’in online modları üzerindeki görüşleri malumunuz, bu sefer balta GTA V için kendi multiplayer servisini yaratan bir grup mod yapımcısının başına indi.

Üstelik gözüken o ki bu grup GTA Online’ın kullanıcı sözleşmesine de uymaya çalışmasına rağmen kendilerini banlanmaktan kurtaramamış. FiveM’den daha önce bahsetmiştik hatırlarsanız. Rockstar tarafından GTA Online kullanıcı sözleşmesini ihlal etmekle suçlanan bir client/mod grubu olan FiveM, bunun dışında GTA:London ve GTA:Vice City gibi oyunların haritalarını detay anlamında basitleştirip GTA V motoru altında çalışır hale getirerek oldukça etkileyici işler çıkarmıştı. FiveM ayrıca kullanıcılara Rockstar’ın servislerinden ayrı kendi online servislerini kurabilme fırsatı da veriyor, tıpkı GTA: San Andreas’ın SA-MP modunda olduğu gibi.

Beş aydır aktif bir client olan FiveM sanılanın aksine GTA Online’ın serverları ile direkt herhangi bir bağlantıya sahip değildi, yani en azından biz öyle düşünüyorduk. Rockstar ise farklı, epey de zorlama fikirlere sahip bu konuda.

Rockstar Games bilindiği bir süredir piyasanın genelinden farklı kullanıcı sözleşmesine sahip ve eğer mod yapımcısı oyunun ana hikayesi ve tek kişilik modu üzerinde çalışırsa karışmayacağını belirtiyor. GTA Online servisleri ile alakalı bir mod yapılması ise yasak ve hesabının banlanması gibi sonuçlar ile karşılaşabileceği oyuncuya peşinen belirtiliyor.

Rockstar’dan daha önce yapılan açıklamada “PC mod topluluklarının yaratıcı çabalarını daima destekledik ve sanılanın aksine GTA IV ile GTA V’in son kullanıcı sözleşmeleri üzerinde de bir değişikliğe gitmedik, her şey tamamen aynı. Tek kişilik oyunu etkileyen modları kullandığınızda banlanmaktan endişe etmenize de gerek yok. Öncelikli olarak odaklandığımız nokta oyunun akışını bozacak, oyuncuya avantaj sağlayacak, oynanışı zedeleyecek olanlardan GTA Online topluluğunu korumak.” denilmişti.

FiveM’in yapımcıları ise modun oyunun sadece tek kişilik oyun kodlarını kullandığını ve kendileri tarafından eklenen online mekaniklerinin GTA Online ile hiç bir alakası olmadığını belirtiyor. FiveM’in bazı modülleri GTA serverları ile iletişime geçiyor olsa da teknik olarak modun GTA Online’ın tamamen dışında kaldığını söylemek gerek.

- Advertisement -

FiveM’den Ash Rogers yaptığı açıklamada “Konun ironik tarafı bizim oyunun Social Club modülüne bağlanıyor olmamız ki bunu da tamamiyle oyuncu orjinal bir oyuna sahip değilse tüm bunlardan faydalanamasın diye yapmıştık. Bunu bir kopya koruma yöntemi olarak düşündük ki insanlar oyunu crack’leyip hala gelip bizim online servislerimizden faydalanamasın. GTA mod topluluğundan bunu yapan sadece biziz ve bunu bir koruma yöntemi olarak kullanmamıza rağmen bu Rockstar’ı sinirlendirdi ve oyunu orijinal olarak satın aldığını eklediğimiz bu Social Club bağlantısı sayesinde beyan etmiş olan oyuncuları teker teker banlamaya başladılar.” yorumunu yaptı.

Bu bağlantıyı kullandığı kesinleşmiş olanlar teker teker banlanmaya başladılar ve bu Social Club’ın oyunun tek kişilik modunda dahi kullanılamamasına yol açıyor. Bir şekilde Rockstar’ın alarmları çalmış ve bunu bir müdahale olarak algılayıp baltayı indirmişler gibi gözükmekte. Şimdilik Rockstar’ın öncelikli hedefi mod yapımcıları, ardından da bu modu kullananlar.

“Rockstar geçmişte korsanlıktan yakınıyordu ve bunun üzerine mod yapımcılarının oyuncuların gerçekten de oyunu satın almış olduklarını teyit etmeye başlamalarına öfkelendiler. Mod topluluklarını GTA Online’dan uzak tutmaya çalışıyorlardı ve insanlar bunun üzerine kendi client’larını yaptılar, buna da öfkelendiler ve onları banlamaya başladılar. Hatta mod yapımcıları Rockstar’ın kullanıcı sözleşmesiyle uyum gösterdikleri zaman bile bu onları oyun genişletilemesin diye tekmeyi vurmaktan alıkoymadı.”

Ash Rogers’ın sözleri ve Rockstar’ın iddiaları ortada. Sizce Rockstar sadece kendi kalesini savunmaya mı çalışıyor, yoksa asıl amaçları GTA: Vice City gibi oyunların haritalarının ve hikayesinin GTA V motoruyla yapılması gibi detaylı çalışmalara “GTA Online’a müdahale var” görüntüsü altında set çekmek mi?

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler