div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Ron Gilbert: “Disney keşke Monkey Island’ın haklarını bana satsa!”

- Advertisement -

Nasıl oldu bilmiyorum ama Monkey Island’ın arkasındaki gücün Tim Schafer olduğu ile alakalı yanlış bir görüş yayılmış durumda, oysa ilk iki oyunun arkasındaki esas beyin Ron Gilbert idi.

Lucas Arts’ın ilk iki oyununda tasarımcı koltuğunda oturan ve ayrıca Tim Schafer ve Dave Grossman ile beraber oyunun metin yazarlığını da üstlenen Ron Gilbert’in ardından üçüncü oyun olan The Curse of Monkey Island’da bu görevi Larry Ahem / Jonathan Ackley, son oyun olan Escape from Monkey Island’da ise Sean Clark / Michael Stemmle üstlenmişti. Nihayetinde 2009 yılında bölümler halinde bize sunulan Tales of Monkey Island’da ise bu görev ilk iki oyunun yazarlarından Dave Grossman’a verilmişti.

Ron Gilbert’in seriye devam etme arzusu bilinen bir gerçek olmasına rağmen LucasArts bilindiği gibi Disney’e satıldı ve firma Monkey Island’a ilişkin herhangi bir plan duyurmadığı gibi isim haklarıyla alakalı tüm gücü elinde tutuyor.

Şuradan okuyabileceğiniz blogda o zamanlarda bug’ları düzeltmenin nasıl bir şey olduğu ile alakalı oldukça ilgi çekici bilgiler vermiş Ron Gilbert.

“Başka bir Monkey Island oyunu yapabilecek miyim bilmiyorum. Oyunu daima bir üçleme olarak tasavvur etmiştim ve umarım bunu yapabilirim de ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyorum. Monkey Island’ın isim hakları şu an Disney’in elinde ve bu hakları bana satmak konusunda da istekli gibi gözükmüyorlar. Oyunun üzerinde tam bir kontrolüm olmadan bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum ama yapabilmemin tek yolu da bu gibi gözüküyor. Ara beni Disney!

Belki bir gün. Lütfen bana Kickstarter’ı önermeyin çünkü Disney tüm haklarını bana satmayı kabul etmeden bunu yapabilmem imkansız ve onlar da bunu yapmadılar.” – Ron Gilbert

MISE-2010-09-25-13-52-10-63

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler