div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

SOMA’nın çıkış tarihi yaklaşıyor!

- Advertisement -

Amnesia serisinin yapımcısı Frictional Games’in yeni oyunu SOMA artık geliştirme aşamasının son günlerini yaşıyor.

Amnesia serisinde amnezi hastası bir kahramanımız vardı ve mümkün olduğunda karanlıktan kaçınarak ve sakinleşmeye çalışarak onun akıl sağlığını korumaya çalışıyorduk. SOMA’da ise kahramanımız amnezi hastası değil ve görev yaptığı PATHOS-2 adlı su altı araştırma tesisinde yaşanan bir kazanın ardından karşılaştığı birbirinden dehşet verici olayların arasında kalmış durumda. Oyun yine birinci kişi kamerasından oynanan bir dehşet oyunu olacak ve görüldüğü kadarıyla oyun motoru da eski oyunları oynadıysanız kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak.

Nereden geldiğini tahmin edemediğiniz, ama bu sesin sahibinin boyutlarını tahmin edebildiğiniz ayak sesleri, karakterin kendisiyle hesaplaşmaları ve özellike de aşağıda paylaştığımız gameplay videosunda görebileceğiniz gibi bir robot bedeninin içinde olduklarını bilmeyen, insan karakterine ve duygularına sahip robotlar. Bu oyunda her şey sinirlerinize ve duygularınıza dokunacak ve gözüken o ki Amnesia serisinin devamı olacak SOMA’nın potansiyeli çok yüksek.

Frictional Games’in Facebook sayfasında atılan post’a bakılırsa çıkış tarihi için geri sayıma başlamamızın bir sakıncası yok.

“Önümüzdeki hafta oyunun içeriğinin sabitlenmesinden önceki son zaman dilimi olacak. Bundan sonra oyuna daha önceden planlanmayan bir içeriğin katılma şansı yok. Bunun yerine tüm önceliğimizi bug’ları düzeltmeye, düşük seviye optimizasyonlarına ve detaylar üzerinde yapılacak değişikliklere ayıracağız” diyen firma bu şekilde bir içerik sabitlemesinin beklenmedik gelişmelerin ortaya çıkmaması ve oyunun sağlığı açısından hayati öneme sabit olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda son bir kaç haftalarını her program takımının oyuna son içeriklerini katabilmek adına çok yoğun çalışması sebebiyle epey yıpratıcı geçtiğini, sonuçta daha sonra bunların eklenmesinin imkansızlaşacağını ve şöyle bir dönüp baktıklarında en küçük detaya kadar istedikleri her şeyin oyuna katılmış olmalarını gördükleri için oldukça tatmin olduklarını belirtmiş.

Herhangi bir net tarih alamamış olsak da (Daha önce 22 Eylül olarak açıklanmıştı) SOMA çok geçmeden bizlerle buluşacak ve oldukça ses getirecek gibi gözüküyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler