div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

SOMA’nın satışları 250 bini geçti!

- Advertisement -

Amnesia serisinin yaratıcıları tarafından geliştirilen gerilim oyunu yapımcısını kurtardı gibi.

Belki milyonlarca satılan Call of Duty oyunlarının yanında çok etkileyici gelmeyebilir ilk okuduğunuzda, lakin düşük bir bütçe ile yapılmış olan ve herkese hitap etmeyecek derecede gerilim unsurları barındıran bu oyunun satışları, tam da firmanın beklentisi düzeyinde. Çünkü oyunun kar edebilmesi için 300 bin civarında satması gerekiyor. Diğer bir deyişle, şu ana kadar yapımcıların cebine bir kuruş bile girmiş değil.

SOMA’da kahramanımız ilk iki oyunun aksine amnezi hastası değildi ve görev yaptığı PATHOS-2 adlı su altı araştırma tesisinde yaşanan bir kazanın ardından, karşılaştığı birbirinden dehşet verici olayların arasında kalmış durumdaydı. Oyun muhteşem hikayesi ile atmosferi ile tüm oyun basınından çok yüksek puanlar almayı da başardı.

Hatırlanacağı gibi, Frictional Games’in ilk oyun olan Amnesia: The Dark Descent oldukça yavaş bir çıkış yapmasına rağmen, kalitesiyle bir sonraki oyun olan Amnesia: A Machine for Pigs’in sağlam satış rakamlarına ulaşmasını garantilemişti. SOMA da bu başarı çizgisini devam ettirecek gibi gözüküyor.

Diğer taraftan yapımcı SOMA’nın mod yapımcıları tarafından fazla ilgi görmemesinden pek memnun değil. Amnesia için şimdiye kadar 500 civarında ücretsiz mod geliştirilirken, bu SOMA’da iki elin parmaklarını geçmiyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler