div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

SOMA’nın satışları ne durumda?

- Advertisement -

Eylül ayının son haftasında satışa çıkan Frictional Games’in yeni oyunu bir hafta içinde 92 bin kopya sattı.

Göze çok etkileyici gelmeyebilir ilk okuduğunuzda, lakin düşük bir bütçe ile yapılmış olan ve herkese hitap etmeyecek derecede gerilim unsurları barındıran bu oyunun satışları tam da firmanın beklentisi düzeyinde. Diğer taraftan oyunun finansal açıdan kar elde edebilmesi için bu satışların 300 bin civarına yükselmesi gerekiyor.

Amnesia serisinin oyunları ile kıyaslamak gerekirse firmanın çıkışını yaptığı ilk oyun olan Amnesia: The Dark Descent oldukça yavaş bir çıkış yapmış, ilk hafta 20 bin, ilk ayın sonunda ise sadece 30 bin kopya satabilmişti. Daha sonraları giderek popüler olan oyunun devamı olan Amnesia: A Machine for Pigs ise ilk haftada 120 bin adet satılmayı başarmıştı. Her iki oyunun da daha sonraları türden hoşlanan her oyuncunun bilgisayarına girdiğini söylemeye gerek yok, yani durum SOMA için de hiç fena gözükmüyor.

“Bu satış rakamı ihtiyacımız olan rakama ulaştığımız anlamına gelmiyor. Karlılık durumuna geçebilmemiz için bunun üç katına ulaşmamız lazım ancak bu projeyi bitirmemiz beş yıl sürdü ve strese girmemizi gerektirecek bir durum da yok. İşin en güzel tarafı SOMA tamamen kendi projemiz ve buradan kazandığımız paranın tamamı yeni projelerde kullanabilmemiz için kendi cebimize girecek.”

Firmanın SOMA’yı piyasaya çıkartırkenki en büyük endişesi ise oyunun, firmanın “hala genç” olan diğer oyunlarının satışlarını azaltacak olması. Amnesia: A Machine for Pigs çıktığında Amnesia: The Dark Descent’in satış hızı yarı yarıya düşmüştü ve bu bir kez daha gerçekleşmiş gibi gözüküyor. Amnesia serisinin satışları son bir haftada %30 düşüş kaydetmiş durumda.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler