div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Star Citizen, son dedikodular yüzünden herkesi dava açmakla tehdit ediyor!

- Advertisement -

Doğru duydunuz ve sıkı durun bu haber bomba. Star Citizen yapımcısı Cloud Imperium Games, The Escapist sitesinin paylaştığı haber‘e saçmalık ve dedikodu diyerek dava açmakla tehdit ediyor.

Şu günlerde kime Star Citizen’ı sorsanız ya inanılmaz güzellikte ve mükemmelikte bir oyun olduğunu ya da olacağı söyleniyor ya da sadece bir çöp yığını ve aşırı abartılmış bir oyun olduğu söyleniyor. (Off topic: Bence aşırı abartılan bir oyun) Ancak şuan görünen o ki her iki görüşünde tam ortasında bulunan bir oyun. Star Citizen ilk önce oyun endüstrisinin gazisi, Chris Roberts tarafından bir tutkuyla başlatıldı. Oyunun gelir kaynağı sadece destekleyicileri ve ona bağış yapanlardan geliyor. Şuanda 90 milyon dolar bağış aldı ve 1 milyon destekçisi bulunan oyunun en son hedef genişletmesi 65 milyon dolarda olmuştu, ondan sonrası yok.

Hem aşırı güzel denilen hem de çok çirkin denilen bir oyun için dedikodu yapılmış olması ya da yalan haber paylaşılmış olması pekte şaşırtıcı değil, çünkü her iki tarafı’da savunanların haklı nedenleri var. The Escapist sitesinde yer alan haber ise kısaca eski CIG çalışanlarıyla yapılan röportajı anlatıyor ve çalışma ortamın ne kadar kötü ve kaba olduğu, bunun yanı sıra aslında oyunun hiçbir şekilde ilerleme kaydetmediği, kaydetse bile milim milim ve çok yavaş olduğuna dair bir haber. Oyun sahibi Cloud Imperium Games ise The Escapist sitesinden taraflarına özür dilenmesini aksi takdirde dava açacaklarını söyledi. Dava açmalarında ki sebep ise, The Escapist sitesinin haberinde, kaynaklarının isimlerini vermemiş olması. Ancak bu olayların arkasından The Escapist sitesi hamlesini yapıp, kaynakların neden gösterilmediği ve nasıl iletişime geçildiğine dair bir haber paylaştı.

Ayrıca The Escapist yazdığı haberde ve röportajda, toplanılan 90 milyon dolarla neler yapıldığını merak ettiklerini ve açık açık söylenmesi gerektiğini savunuyor. Her ne kadar aslında The Escapist, Star Citizen’e karşı savaş açmış gibi dursada aslında öyle değil. Benim görüşüm şudur ki; The Escapist’in kaynaklarının isimlerinin vermemiş olması yanlış iken öteki tarafta CIG şirketinin tatlı dille halledilebileceği bir mevzuya aniden tehditle yaklaşmış olması yanlış.

Yani anlayacağınız oyun endüstrisindeki Star Citizen tarafları iyice çöp yığınına ve boş işlerle dolup taşmaya başladı. Hem de gereksiz yere. Oyun bitip çıkınca nasıl bir oyun olduğunu hepimiz göreceğiz sonuçta.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler