div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Star Wars oyunlarının 2015 cirosu: 1 milyar dolar!

- Advertisement -

2015 yılını gıyabında Star Wars yılı olarak kutlamamız için yeterince sebebimiz var artık…

Kasım ayında piyasaya çıkan ve bir kısım oyuncunun büyük beğenisini kazanan, bizim ise derinlikten yoksun olması ve kısıtlı içeriği nedeniyle çok eleştirdiğimiz Star Wars: Battlefront, ilk ayında 6 milyon adet kopya sattı ve bunu Aralık ayında 6 milyon kopya daha izledi.

Kısa sürede 12 milyon gibi tahayyül sınırlarının dışında bir rakama ulaşan oyunun toplam cirosu da 660 milyon dolar sınırına dayanmış durumda, üstelik buna 1 milyon civarında satıldığı düşünülen “indirimdeki ürünler” dahil değil. Star Wars: The Force Awakens’ın şimdiye kadar sadece 250 milyon dolar civarında ciro elde ettiğini düşünürsek bu rakamın ne kadar etkileyici olduğu ortada.

Wedbush’tan Michael Patcher’a göre serinin diğer üyesi Disney Infinity 3.0’ın toplam cirosu da Lego Dimensions ve Skylanders: SuperChargers’ın 50 milyon kadar üzerinde, bu da onu 200 milyon dolar seviyesine taşıyor.

Kısaca yılın sadece son çeyreğinde bile Star Wars ismi 1 milyar dolar anlamına geliyor, üstelik buna firmanın isim hakkıyla üretilen binlerce yan ürün dahil değil.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler