div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

StarCraft II’nin yeni yaması, eski replay’lere uyumlu değil!

- Advertisement -

Legacy of the Void ve onunla birlikte gelen 3.0 yaması, oyuna bazı büyük değişiklikler getirdi. Bunlardan bazıları iyi, bazıları kötü, bazıları küçük ama büyük etkisi olan değişiklikler. Yenilenmiş kullanıcı arayüzü artık oyuncu dostu diyebiliriz. Menünün çoğu sol yukarda belirirken konuşma odaları sağ aşağıda beliriyor ve bu sayede her iki işlemi aynı anda yapabiliyoruz. Videosunu paylaşacağız oradan da izleyebilirsiniz. Yamanın getirdiği belkide en büyük değişiklik bu ve gerçekten harika. Ancak, birde kötü bir değişim var. Artık eski tekrar oynatılan videolar oynatılamayacak çünkü yeni gelen yama bunu desteklemiyor.

Yamalar her ne kadar küçük bir ayrıntı gibi gelse de profesyonel oyuncular bunları taktiklerini geliştirip, oyunu nasıl daha iyi oynayabilecekleri üzerinde tartışmak için kullanıyorlardı. Yani aslında bir nevi profesyonel oyuncuların ders sırasında aldığı notlar gibiydiler ve artık hepsi yandı. Bu tekrar oynatmalar o kadar önemli ki, bazı siteler aralarında en iyi olanlarını topluyordu.

Blizzard Community Menajeri ise konuya bir açıklık getirdi;

Herkese tekrardan hatırlatmak gerekir ki, StarCraft II: Heart of the Swarm’a gelen 3.0 yamasıyla birlikte eskiden kaydedilmiş replayler artık desteklenmeyecek. Oyunun 3.0 yamasında ve oyunun sonraki versiyonlarında kaydedilen replayler ise geçerliliğini koruyacaklar. Bu yeni yamayla birlikte kullanıcı arayüzünü ve chat kısmını tamamen yeniledik ve ilerde sizlerle konu hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağımız için sabırsızlanıyoruz.

Değişiklik aslında kaçınılmazdı çünkü, Blizzard yeni yamayla birlikte kayıtlı oyunları sıkıştırıp kaydetmek için yeni bir dosya formatı kullanmaya başladılar, bu yüzden değişiklik şart oldu. Yani Blizzard’daki abiler şeytan değiller efenim.

Yeni yama için henüz bir tarih yok ancak Legacy of the Void’in 10 Kasımda geldiğini düşünürsek, yama’da bir kaç güne çıkması lazım.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler