div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Starcraft’ta şike skandalına 9 tutuklama!

- Advertisement -

Starcraft 2 maçları sırasında şike ve maç ayarlama konuları ile ilişkili oldukları ortaya çıkan, aralarında oyuncuların da olduğu dokuz kişi tutuklandı.

Kore eSports Organizasyonu (KeSPA) dün yaptığı açıklamada, yapılan derin soruşturmanın ardından aralarında PRIME takım koçu Park Wae-Sik (“Gerrard”) ile profesyonel oyuncular Choi Byeong-Heon (“YoDa”) ve Choi Jong-Hyuk (“BBoongBBoong”)’un da bulunduğu 9 kişinin organizasyonlar sırasında şike yaptığına ilişkin yeterli kanıta ulaştıklarını açıkladı. Diğer tutuklananlar arasında oyuncu ve koçların organize suç grupları ile aralarında köprü vazifesi gören kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Starcraft’ın Kore’deki durumu malumunuz, birden fazla televizyon kanalının 24 saat Starcraft yayınları yaptığı müthiş bir sektör oluşturmuş ve adeta “milli spor” konumuna evrilmiş durumda. KeSPA’dan yapılan açıklamada oyuncu ve koçların adalet sisteminden alacakları ceza ne olursa olsun, ömür boyu tüm turnuva ve maçlardan men edildikleri de ayrıca duyuruldu.

Dört duvar arasında yapılan LANParty’lerden (DFI’ın aynı isimli anakartını piyasaya sürdüğü günler dün gibi.) onlarca milyon doların döndüğü organizasyonlara dönüşen eSporlar artık bu ekonomiye göz diken suç gruplarının da ilgisini çekmeye başlamış durumda, maalesef.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler