div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Steam makineleri piyasada!

- Advertisement -

Steam Makineleri ne kadara mal oluyor hiç düşündünüz mü?

İlk tanıtıldığında çok gizemli ve çığır açıcı gözüken Steam makineleri piyasaya çıktı bilindiği gibi, en azından bir kısmı, ancak kısa zamanda seçenekler hayli fazlalaşacak. Şimdilik senenin başlarında listelenen 15 Steam makinesi arasından sadece üç adedi satışa çıkarıldı.

Alienware, Syber ve Zotac’ın modelleri piyasada.
Bunlar arasında Zotac henüz Avrupa’da satışa çıkmadı. Zotac’a ait olan NEN SN970 Steam makinesi Amazon US’te, 900$’a satılmakta, artı 200$’lık nakliyat ücreti de var.

Zotac’ın ürünü Valve’den Greg Coomer’ın yayınladığı resimden sonra ses getirdi. Çünkü bu resimde Zotac’ın parçacıklarını kullanarak oluşturduğu minyatür bir bilgisayar vardı. Bu sayede Zotac ve Valve ortaklığı başlamış oldu.

Gelelim Syber’e…
Şimdilerde Syber, en pahalı ve güçlü olan Steam Makinesi ile karşımıza çıkıyor. En pahalı olanı 5285TL ile başlarken diğer modellerde 3048TL ve 2188TL şeklinde ücretlendirme devam ediyor. En havalı markamız Syber gibi görünüyor ne dersiniz?

syber-steam-machine

- Advertisement -

Syber’ın 3048 TL fiyatında olan yapımı, çok spekülasyonlar yaratan 3052 TL fiyatındaki üst düzey kaliteye sahip Alienware Steam Makinesi ile aslında birbirleriyle eş değer nitelikteler.

Alienware’a baktığınız zaman seçilecek dört serisi var, bunlardan en düşük fiyatlı olanı 1962 TL. Çoğu PS4 ve Xbox One setinden 400-650 TL aralığı civarında daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Digital Foundry Alienware Steam Makinesi ile ilgili spekülasyonlara geçtiğimiz sonbaharda dahil olmuştu.

Alienware aynı zamanda Wii kullanımı, the next-gen Xbox’un gelişmekte olan oyunlar kütüphanesinden seçimler ile birlikte en başarılı Xbox One oyunlarını oyun severlere sunuyor.

alienware-steam-machine

Her Steam makinesi tıpkı bir baykuşa benzeyen Steam Controller ile birlikte size ulaşıyor. İki adet dokunmatik geribildirim pad’leri ile çalışan sistemde programlanabilir girişler var. Steam Controller klavye ve mouse türü uygulamalarını da yine aynı şekilde pad üzerinde dokunmatik olarak sunuyor.

Sizin için hazırda deneme amaçlı oynanmış bir videomuz var. Bunun dışında, Steam Controller’lar 175TL’ye mal oluyor.

Steam makineleri Linux’e bağlı işleyen Steam OS sisteminde de aktif durumdalar.

Valve’ın bir başka Steam donanımına ait parçasına gelirsek, bu sonbahar çıkmış olan Steam Link’e değineceğiz.

Peki bu Steam Link nedir? Yanıtımız PC masaüstünde oynadığınız oyunların akımlarını wireless aracılığı ile alabilen bir kutu hayal edin şeklinde olacaktır. Bu sistemde tek problem sinyalin kuvveti olabilir çünkü her şekilde iki aygıt aynı ağı kullanıyor. 170 TL’lik bir fiyata sahip olan Link box’ı PC masaüstünüzde oyunları oynadığınız şekilde yine televizyondaki kurulumunu ayarlayarak oyunlarınızı keyifle oynamaya devam edebilirsiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler