div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Steam’de satılan oyun sayısı 6000’i aştı!

- Advertisement -

On yılı geride bırakan Steam adeta günlük oyun oynama alışkanlıklarımızı değiştirdi.

Dün gibi hatırlıyorum, on sene kadar önce HIS’in Excalibur Radeon 9600XT modeli bir ekran kartını satın almıştım ve bunun için beni motive eden en önemli şeylerden biri de yanında Half-Life 2 hediye ediyor olmasıydı. Sonra kutuyu açtım ve içinden oyun değil, Steam’de oyunu indirebileceğimi söyleyen bir kodun yazılı olduğu kağıt parçası çıktı. Artık ne kadar sinirlendiysem soluğu distribütörün Mecidiyeköy’deki merkezinde aldım ve onlar hızlı bağlantıları ve tüm nezaketleri ile oyunu birkaç saat içinde indirip DVD’lere backup olarak çektikten sonra bana ilettiler. Şimdi bakıyorum da on senenin ardından Steam’deki oyun sayım alıp başını gitmiş.

Aynı zamanda Steam en az Kickstarter kadar indie yapımların hayat bulması ve piyasayı ele geçirmesinde pay sahibi oldu. Steam Greenlight’tan tutun da olabilecek en uygun koşullarda oyunu kullanıcılara ulaştırmaya kadar bir sektörün dönüşmesinde pay sahibi oldu. NeoGAF’tan gelen son açıklama Steam’de an itibariyle erken erişim veya çıkış durumda 6000’den fazla oyunun kullanıcıların ilgisini beklediğini gösteriyor, üstelik buna Steam’den kaldırılan oyunlar dahil değil!

Küçük bir kıyaslama, şu an rakipleri Origin ve uPlay’de yaklaşlık 500’er adet oyun bulunmakta, GOG’da ise bu sayı 1500 kadar. Bu rakamlar bile yeterince etkileyici sayılabilir, Steam’in ne kadar müthiş bir iş başardığı tam da buradan anlaşılabiliyor.

T44m2cFfo8J_.878x0.Z-Z96KYq

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler