div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Steam’in ‘refund’ politikası Indie geliştiricilerin belini büküyor

- Advertisement -

Steam’in geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve epeyce esnettiği ‘ücret iadesi’ politikası kısa, ucuz oyunlar ile bilinen Indie geliştiricilerin ocağına incir ağacı dikecek gibi gözüküyor.

Steam’in en son ‘ücret iade’ politikasına göre hangi sebeple olursa olsun, iki hafta içinde satına aldığınız ve iki saatten az bir süre oynadığınız bir oyuna ödediğiniz ücreti bir hafta içinde geri alabiliyorsunuz. Pratikte kullanıcıların yararına gözüken sistem, duyarlı kullanıcıları dahi rahatsız edecek düzeyde suistimal edilmeye başlandı bile. Bu da Indie oyun geliştiricilerini uzun vadede dükkanı kapatıp gitmek zorunda bırakabilir.

Beyond Gravity’nin yapımcısı Qwiboo bunlardan biri. Sadece 4 tl’ye satılan Beyond Gravity’nin ana hikayesi bir saat kadar sürüyor ve oyunu oynayanların çok büyük bir çoğunluğunun toplam oynama süresi iki saatin altında. Bunun Qwiboo’ya dönüşü ise son 3 günde yaptıkları 18 satışın 13’ünün geri iade dönmesi şeklinde oldu. Üstelik Qwiboo bu konuda yalnız değil.

Steam başta ‘adil’ gözüken bu politikayı yayınlarken ‘bunu Steam’den oyun almanın riskini azaltacak bir girişim’ olarak nitelemiş, ‘eğer bunu bedava oyun edinmek için bir yol olarak kullandığınızı hissedersek, bu politikayı geri çekeriz.” notunu eklemeyi de unutmamıştı, muhtemelen yeniden bir değerlendirme yapılacaktır.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler