div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Steam’in Summer Sale oyunu bozuk çıktı!

- Advertisement -

Gerçekçi olalım, pek çok oyuncu için Steam’in Summer Sale günleri E3’ün kendisinden bile daha büyük bir olay.

Bu sene Summer Sale’in 11 Haziran’da başlayacağı bir Rus haber sitesi tarafından sızdırılmıştı ve beklendiği gibi de oldu, daha ilk günden muhteşem indirimler ile başbaşa kaldık, ay sonundaki kredi kartı faturalarını ise şu aşamada düşünmek dahi istemiyoruz. Elbette Steam’in Summer Sale’i renklendirmek için araya aldığı browser oyunu Monster Game’de oldukça dikkat çekti. Browser’ınız üzerinden diğer insanlar ile beraber oynayarak yeni kartlar ve indirimler açabildiğiniz Monster Game yeterince eğlenceli, tek sıkıntısı var, maalesef bozuk çıktı.

Oyun dün gece itibariyle bolca bug’a sahip, steam’in forumları hata rapor eden oyuncular ile dolmuş durumda. Bizzat başımıza geldiği için tecrübe etmek kolay oldu, maalesef Valve hazırlıksız yakalanmış arkadaşlar. Oyunda mantık oldukça basit, Clicker Heroes denen zaman katili oyunda yaptığınız ile hemen hemen aynı. Ne kadar çok insan tıklarsa o kadar fazla içerik insanların kullanımına açılıyor ve para kazanıp kendi takımınız ile oldukça zayıf iletişim imkanlarını kullanarak ile diğer canavarı öldürmeye çalışıyorsunuz, ölürseniz yapabileceğiniz tek şey beklemek.

Problem tam da bu noktada ortaya çıkıyor, Steam’in bugüne kadar eş zamanlı olarak oynanan en kalabalık oyunu haline gelen (2 milyona yaklaşıyor eş zamanlı oyuncu sayısı) Monster Game, maalesef ciddi server problemleri çekiyor. Oyuna yüklenen kullanıcılar server’ların canına okumuş durumda ve oyun benim oynadığım 55 dakikada 3 kez çöktü. Beklemek dışında pek bir çözüm de yok açıkçası, menüye tıkladığınızda tepki gelmediğini, her hangi bir şekilde iyileşemediğinizi, her hangi bir eşyayı kullanamadığınızı farkettiğinizde oyun kuyruğunu sallamış oluyor ve siz de durup bekliyorsunuz. Level’ların ve ilerlemenizin sıfırlanması da bir diğer problem.

monster-summer-game

Valve’in bu trafiği bekliyor olması gerektiğinden durum elbette can sıkıcı, ama kabul edelim, bugüne kadar gördüğünüz en büyük anlık trafiğin üç katına yakın bir trafiği kaldıracak altyapıyı işler halde tutmak o kadar da kolay değil. Bugün itibariyle sorunların devam ettiği raporları gelmeye devam etse de kendi adıma bir problem ile karşılaştım diyemem. Valve, DOTA 2’nin üç katı anlık trafiği kaldırabilmenin bir yolunu bulacaktır.

Oyuna gelelim, ilk 25 dakika boyunca müthiş keyif alıp sonra tam bir karadeliğe dönüştüğünü farkettiğiniz oyunlardan birisi Monster Game. İnsanlarla beraber ortak bir amaca hizmet edip daha fazla içeriği, daha ucuza bizlere dönüşü olması çekici gelse de ‘şu anda durmazsam asla duramam’ duygusunu da çok net hissettiriyor. Bu kadar fazla insan oynarken sonuca katkınız olduğunu da pek fazla hissedemiyorsunuz, her şey ‘kim ne yaptı, kim iyileşme spell’i yaptı, kim öldü’ derken sona eriyor. Beraber oynadığınız diğer insanlarla bir şeyler konuşacak fırsatınız olmadığı gibi bunu rahatça yapabileceğiniz bir ara birim de yok. Sağdaki etkinlik bildirimleri ‘log’ modunda ilerleyip gidiyor gözlerinizin önünden.

- Advertisement -

Sorunların kısa sürede çözüleceği muhakkak, oyun da başında sebepsiz zaman geçirdiğiniz onca oyunun hiç birinden eksik değil, bir el atın, hepimiz kazanalım arkadaşlar. 😉

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler