div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Storm United (Test)

- Advertisement -

Oyun yapmak ister misiniz?
Ön inceleme yazısından çok, sanki haber bülteni gibi bir başlık oldu farkındayım ama Storm United ekibinin an itibariyle üzerinde durduğu ana nokta bu. Hani hep diyoruz ya “Bazı oyun yapımcıları oyuncuların sözünü dinliyor” diye, hah işte bu adamlar çıtayı biraz daha yukarı çıkarmayı başararak bambaşka bir oyun yapma modeli ile karşımıza çıkmış durumdalar…

Şimdi kafaları çok karıştırmaya gerek yok; Storm United isimli oyun FPS türünde ve bolca aksiyon içeriyor. Co-Op multi ve arena türünü benimseyeceği söylenen oyunun herhangi bir tek kişilik senaryosu bulunmayacak Tüm bunları nereden mi biliyorum? E oyunu deli gibi test ettim de oradan. Ha diyeceksiniz ki “Test esnasında adamlar seninle mi konuşuyor?” şaka gibi gelebilir ama bir noktada evet! Bilindiği üzere hemen her türlü oyun, özellikle son beş yıldır, kapalı beta ve de erken erişim gibi başlıklar altında piyasaya çıkmadan önce test ediliyor. Bu testlerde bolca son kullanıcı bulunuyor ve yapımcı firma, kullanıcı yorumlarından yola çıkarak oyunlarının son halini şekillendiriyor. Tabii özellikle erken erişim konusu, günümüzde sözünü tutmayan firmalara “parayı kaptırma” gibi bir hale dönüştü.

07

Belki durum biraz can sıkıcı ama halen hatırı sayılır miktarda geliştirici, son kullanıcının fikirlerine önem veriyor. Olumlu ya da olumsuz olsun, sonuçta üretici ile son kullanıcı arasında bir bağ kurulmaya çalışıyor ama ne yazık ki ortalamada ortaya çıkan sonuçlar pek iddialı değil. Storm United cephesindeyse durum bir hayli farklı, zira indie yapımcı olan PixelBeam, oyunları ve kullanıcı arasında harika bir bağ kurmayı başarmış. Oyunun ana ekranında bulunan “United Developer HUB” kısaca “UDH” oyuncuların direkt olarak Storm United’ı gelişimine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Nasıl mı? Karşımıza çıkan menüde üç farklı zaman aralığı bulunmakta; bir aydan fazla, bir haftadan fazla ve de bir haftadan az. Bu üç farklı süre içerisinde yapılmasını istediğimiz geliştirmeler de seçenekler olarak sıralanmış bulunuyor ve buradan dilediğimiz yeniliği işaretleyerek geliştiricilere ulaşabiliyoruz. Yetmezmiş gibi “Suggest” sekmesinden kendilerine direkt olarak mesaj atarak, oyunda gördüğümüz eksiklikleri ve de yanlışlıkları bildirebiliyoruz.

HighresScreenshot00002

PixelBeam gerçekten de üst seviye bir FPS deneyimi sunmak için geliyor. Zaten ekibin bir kısmı eski profesyonel Counter Strike ekibinden oluşuyor. Bu bile başlı başına bir artı. Oyunun geneli ise resmen Halo 4’ün kaliteli bir multiplayer versiyonu. Oyunu deneyim ettiğim hemen her oyuncu da bu şekilde düşünüyor. Toplamda dört adet sınıf var; Guardian, Shadow, Hacker ve Angel. Test esnasında ne yazık ki Hacker ve Angel sınıfları kapalı durumdaydı ve ekip Hacker üzerinde çalışmaktaydı. Guardian ve Shadow aslında kendilerini isimlerinden belli ediyorlar. Birisi ağır silah taşıyan, diğeri de keskin nişancı tüfeği taşıyan iki farklı sınıf. Silah imleci konusunda bir takım sıkıntılar olsa da silahların vuruş hissiyatı çok iyi şekilde yansıtılmış. Fütüristik silah tasarımları da bir o kadar yerinde ve muntazam.

10

- Advertisement -

Farklı silahların da yakın zamanda oyuna ekleneceğini biliyoruz ama ne gibi silahlar ile karşılaşacağımız şimdilik tam bir sır, tam bir muamma. Ana silah, yan silah, tabanca, iki bomba ve yakın dövüş mekaniğini benimseyen Storm United, oyun hızı konusunda da Counter Strike’a benzerlik gösteriyor. Haritalar akıllıca tasarlanmış ama hemen hepsinin kritik açıklıkları bulunmakta. İlk etapta Freeze Tag, Operation, Outpost, Demolition, Capture The Flag ve DM & TDM gibi oyun modelleri ile kendisini gösteren Storm United, yakın zamanda çok farklı modelleri de bünyesine ekleyecek. Oyun çoktan Steam üzerinde yerini aldı. PixelBeam’in hedefi ise altı ile 12 ay arasında oyunlarını tamamen piyasaya çıkarmış olmak. Eğer üretilecek yeni ve dinamik bir FPS oyunun parçası olmak istiyorsanız, Storm United’a yakından bakmanızı tavsiye ederim.

Ertuğrul Süngü

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler