div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Street Fighter V Beta devam ediyor!

- Advertisement -

Capcom tarafından yapılan Street Fighter serisinin en yeni oyunu Street Fighter V, 23 Temmuz tarihinde betaya çıkmıştı.

Bu süreçte oyuncuların saç baş yolmasına yol açan problemler ise can sıkıcı boyutlara ulaştı. Sıradan bir açılış günü sıkıntısı dediğimiz ve açıkçası pek önemsemediğimiz açılış ekranında takılı kalma sorunu ile neredeyse bir gün kaybettikten sonra, Capcom bunu telafi etmek için beta sürecinin uzatılacağını açıklamıştı. O günden beri sorunların daha iyiye gittiğini söylemek de zor. Oyunda sunuculara bağlanamama ve sunucudan atma hatası gibi birçok hata bulunuyordu ve oyunun yapımcı firması bu hataları düzeltmeye çalışsa da pek başarılı olamadı, neticede de 28 Temmuz tarihinde betayı durdurdu hatırlanacağı gibi.

O zaman Capcom’dan gelen açıklamada “Üç günlük denemeden sonra elimize değerli veriler geçmeye başladı ve oyuncuların büyük çoğunun oyunu oynarken iyi bir deneyim yaşamadığını hissettik. Bu yüzden karar verebileceğimiz tek rota oyunun sunucularını oyunu düzeltene kadar kapatmak oldu. Oyun, oyuncular için en iyi tecrübeyi sağlayacak kapasiteye geldiğinde betayı tekrar yayınlayacağız” açıklamasını yapmıştı.

Capcom’dan gelen haberlere göre Beta bugün kaldığı yerden devam edecek. İlk olarak Capcom’un hedefi bölge bazlı stres testleri yapmak ve bunların iki bugün Avrupa serverında 18:00’de başlayıp 24:00’e kadar sürecek, diğeri ise yarın aynı saatte başlayıp aynı saatte sona erecek. Bu testlerden elde edilecek sonuçlara göre Kuzey Amerika ve Asya serverları için de bir program oluşturulması bekleniyor.

Bu süreçte deneyebileceğimiz ilk karakterler Chun Li, Ryu, Ken, Nash ve M. Bison gibi gözüküyor. Buna beta’nın muhtemelen son bir iki gününde Cammie ve Birdie’de eklenecek. İlk aşamada kullanıcılara sunulacak arena’lar ise Bustling Side Street (Çin), Terminal Station (Londra) ve Forgotten Waterfall (Yeni Zelanda).

Elbette bu bölgesel stres testleri söz verilmiş olan beş günlük ek beta süresinin de üzerine eklenecek.

Capcom bu kez kullanıcıların daha keyifli bir deneyim yaşamalarını bekliyor olsa da hala bazı sorunlar yaşanabileceğini belirtmekte. Beta devam ettiği için daha önceki kullanıcıların yeni bir koda ihtiyacı yok, sadece son yamanın yapılmış olması şart.

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler