div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Teknolojinin Öncülerinden VR First Programına Yoğun Destek

- Advertisement -

VR First Merkezleri, AMD, Leap Motion, OSVR ve Razer’ın ortaklığında Crytek’in başlattığı girişim ile ABD ve Kanada’ya geliyor.

Ocak ayındaki VR First girişiminin başlatılmasının ardından Crytek, çok önemli dört yeni ortağın programa dahil olduğunu, ayrıca ABD ile Kanada’da bulunan yedi üniversitede VR First Lab merkezlerinin açılacağını duyurdu.

VR First, akademik kuruluşlara üst düzey donanım ve teknolojik imkanlar sunarak dünya çapında yapılacak VR (Sanal Gerçeklik) araştırma ve geliştirme projelerini en temelden desteklemeyi hedefliyor. Crytek bugün yaptığı açıklamayla bu programı destekleyenler listesine eklenen 2016 yılı ortaklarını duyurdu: münhasır ekran kartı ortağı AMD, Leap Motion, OSVR ve Razer.

Bu senenin başında ilk olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde başarılı bir şekilde açılışı yapılan VR First programı; Carleton Üniversitesi, California Eyaleti Monterey Bay Üniversitesi, Purdue Üniversitesi, Rochester Teknoloji Enstitüsü, Florida Üniversitesi, Güney California Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi ve Vancouver Film Okulu’nun öncülüğünde ABD ve Kanada’da da faaliyete geçiyor.

Ortaklık ve İşbirliklerinden Sorumlu Crytek Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Ferhan Özkan: “Açılışından itibaren 2 aydan kısa bir süre geçmesine rağmen, dünya çapındaki teknoloji öncülerinin ve üniversitelerin VR First’e olan yoğun ilgisini görmek oldukça heyecan verici. Programın bu noktaya gelmesinde şu ana kadar emek veren herkese minnetarız, bu sayede küresel çapta bir VR oluşumu kurma amacımıza artık çok daha yakınız. Bunun, VR’ın potansiyeline yatırım yapan ortaklarımızla aynı vizyonu paylaştığımızın bir göstergesi olduğuna inanıyoruz.”

VR First hakkında daha fazla bilgi için http://vrfirst.cryengine.com adresini ziyaret edin.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler