div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Binding of Isaac’ın yaratıcısından sistem eleştirisi: Fingered

- Advertisement -

The Binding of Isaac ve Super Meat Boy’un yaratıcısı Edmund McMillen’ın yeni polisiye oyunu Fingered 18 Ağustos’ta çıkıyor.

Piksel piksel grafikleri, son derece ucuz fiyatı ve bağımlılık yaratan oyunlarıyla tanıdığımız Edmund McMillen bu kez sistemi eleştiriyor. Eğer “ben suçluyu gözünden tanırım” diyorsanız Fingered tam size göre bir oyun. 18 Ağustos tarihinde sadece 1.87 dolar fiyat etiketiyle Steam üzerinden satışa sunulacak ve çok az yer kaplayacak bu küçük bu oyunda hakkındaki hükmü bekleyen siyahi bir şüpheliye uzanan ve hepsi beyaz olan “suçlusun” parmaklarını, yozlaşmayı, ön yargıları göreceksiniz.

“Hawaii’de bir zamanlar sıçan sorunu yaşanmıştı. sonra birinin aklına dâhiyâne bir çözüm gelmişti. Hindistan’dan firavunfâreleri ithâl etmek. Firavunfâreleri sıçanları öldürecekti. Plân işe yaramıştı. Firavunfâreleri sıçanları gerçekten de öldürmüştü. Firavunfâreleri ayrıca tavukları, yavru domuzları, kuşları, kedileri, köpekleri ve küçük çocukları da öldürmüştü. Firavunfârelerinin motosikletlere, elektrikli çim biçme makinelerine, golf arabalarına ve James Michener’a saldırdıklarına ilişkin haberler alınmıştı. Hawaii’de bir zamanlar ne kadar sıçan vardıysa şimdi de o kadar firavunfâresi vardı. Hawaii sıçan sorunu karşılığında firavunfâresi sorununu edinmişti.

Leigh-cheri, Guiletta’ya Hawaii’nin kemirgenleriyle toplum kavramı arasındaki benzerliği nasıl açıklayabilirdi?

Toplumun suç sorunu vardı. Toplum suçların üzerine gitmeleri için polisleri görevlendiriyordu. Şimdi toplumun polis sorunu vardı.”
Tom Robbins-Ağaçkakan

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler