div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Elder Scrolls IV: Oblivion ile 10 yıl!

- Advertisement -

İlk videoyu hatırlıyor musunuz? Hani şu zindanın girişinde başlayan? Peki sağ tarafta o güne dek görmediğimiz bir efektle sallanan zinciri?

Şaka gibi geliyor ama dün itibariyle The Elder Scrolls IV: Oblivion piyasaya çıkalı tam 10 sene oldu.

Morrowind hayranlarının bir kısmı tarafından eleştiri yağmuruna tutulsa da (Özellikle de gelişiminiz ile aşamalı olarak düşmanlarınızı da güçlendiren leveling sistemi yüzünden.) Oblivion serinin en fazla beğenilen, en zamanının ötesinde ve en fazla modlanan yapımı olmayı başardı. Bu satırların yazarının halen bilgisayarında kurulu olduğunu ve 80GB’a yakın yer kapladığını da belirtmeliyim. En son baktığımda 30.000’den fazla çeşit silah/ıvır zıvır eklemiştim modlar sayesinde.

Bethesda ve o zamanki yayıncıları 2K ana oyunun üstüne DLC’nin görebildiğimiz ilk örneklerinden biri olan “Knights of the Nine” eklentisini de çıkartmış, daha önce DLC görmemiş, yüz sürmemiş olan bizler de “üç tane eşya için para mı vereceğiz?” diyerek galeyana gelmiştik, daha dün gibi, değil mi?

Hemen ardından da şimdiye dek gördüğümüz en iyi ek paketlerden birisi olan “The Shivering Isles” piyasaya çıkmıştı.

Vaktiyle bir sistem canavarı olan, bugün bile modlandıktan sonra çoğu sistemi zorlamayı başaran Oblivion’da kah Imperial City’nin üstünden bakan güneşi izledik, kah Ayleid Ruin’lerinde taşa saplı kılıç aradık (Bulunca da yerinden çıkartamadık.), kah yağlı boya tablosunun içine hapsolmuş ressamın peşinden koştuk, kah uykumuzda ısırıldık, vampir olmamak için 72 saat dolmadan dağ bayır deva aradık.

Oblivion öyle veya böyle, çoğumuzun kişisel oyun tarihinde bir yer edindi kendine.

- Advertisement -

Kutlu olsun, var olsun!

elder_scrolls_oblivion_reboot_by_gloriousryan-d7koay3

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler