div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Flock’un oyuncuların soyu tükenene dek sürecek hikayesi başlıyor…

- Advertisement -

Son bir ayın en fazla konuşulan ve en fazla spekülasyon yaratan oyunlarından olan The Flock 21 Ağustos’ta start alıyor.

Kısıtlı bir süre için oynanabilecek olduğundan fiyatı merak edilen oyun 17 dolar etiketle satışa çıkacak, hiç de ucuz sayılmaz ama bu parayı vermek için sizi ikna edecek bazı gelişmeler var, bağdaş kurun oturun bakalım.

Görebildiğimiz kadarıyla oyun 3000 yılında geçiyor ve oyuna adını veren Flock bizzat bizim canlandırdığımız mahluğa verilen isim ve oyunumuz da birinci kişi kamerasından oynanan multiplayer bir “elim sende” oyunu. Oyun karanlık, çoğunlukla monokrom’a yakın bir renk paletine sahip. Grafik konusunda ise şu anda hiç fena gözükmüyor, Unity Engine’in oyuna katkısı gayet başarılı, en azından şu alpha aşaması için bunu söyleyebiliriz. Tüm Flock’lar futbol topu misali bir artifact’ın peşinde koşuyor ve yapmamız gereken de ele geçirebildiğimizde onu mümkün olduğu kadar elde tutmak, taa ki öldüğümüz ana kadar.

32

Öldüğünüz ana kadar dediğimiz noktada oyunu benzersiz yapan detay ortaya çıkıyor. Canlandırdığımız Flock bir kez öldüğünde, ölüyor. En azından öyle açıklanmıştı, ama oyunun çıkmasına bir hafta kala bu durum biraz değişti.

Flock bir popülasyon ile start alacak (215.358.979 kişi) ve siz öldüğünüzde bu popülasyondan bir kişi eksilecek, evet. Ancak oynamaya devam edebileceksiniz ve Flock popülasyonu sona erene kadar da bu döngü devam edecek. Yani arada oyunu satın alanlar ile artan nüfusun, ölen oyuncular ile azalması söz konusu, haliyle ilk andan itibaren nüfusun negatif eğrisi olacağını hesaplamak için çok fazla matematik gerekmiyor.

Neticede ölecek başka kimse kalmadığında ve artifact son Flock’un elinde kaldığında oyunun satışı duracak ve yeni oyuncular artık oyunu oynayamayacak. Oyunu zaten satın almış, daha sonra da nalları dikmiş diğerleri ise ne olacağı belirsiz “büyük son” için son bir defa giyinip kuşanacak ve ardından oyun offline olacak, tarihe karışacak.

- Advertisement -

Yine de ilk açıklanan o hardcore hali epey yumuşatılmış durumda, zaten aksi biraz fazla konsept olurdu ki oyun sektörü bodoslama tepetaklak olan bu gibi projeler ile dolu, haliyle değişiklikler gayet mantıklı ve olması gerektiği gibi.

Peki bu kimin aklına geldi?

Hikaye 2013 yılında Utrecht Güzel Sanatlar Üniversitesi (HKU) öğrencisi iki oyun meraklısının ikinci yıl projelerinin kabulü ile başlıyor. İkilinin yayımladığı teaser tutulunca internet siteleri oyunu duyuruyor, ilgi başını alıp gidiyor, böylece The Flock’ın geliştirme aşaması da start almış oluyor. İkili yaz tatilleri süresinde oyunu geliştirmeye devam ediyor. Gamescom, VMGS ve Indigo Showcase gibi organizasyonlarda boy gösteriyor ve oyuncuların beğenisini kazanıyor. Yeni kurdukları Vogelsap adlı firma ile projeyi üçüncü seneleri için bir kez daha okula kabul ettirmeyi başarıyorlar ve nihayet finansal destekler de beraberinde geliyor.

Oyunun yapımcısı Vogelsap konsol versiyonu çıkmadığı taktirde popülasyona asla müdahale etmeyeceğini ve çıkacak tüm DLC’lerin ücretsiz olarak sunulacağını ve oyunu ön siparişle alanlara ikinci bir kopyanın da ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler