div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Tüm oynayanlar bir kez öldüğünde tarihe karışacak olan oyun: The Flock

- Advertisement -

Population 436’yı izleyenler el kaldırsın! Eh, benim gibi B-Movie düşkünü bir beyhude değilseniz muhtemelen duymadınız.

Film basitçe 436 kişinin yaşadığı bir kasabada geçiyordu, ilginç kısmı ise kasabanın nüfusunun senelerdir 436’da sabit kalması, hayata gözlerini açan her kişi için bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine kurulu olmasıydı. The Flock’un konusu buna benzemiyor olsa da benzer bir temadan, en azından daha önce hiç bir oyunda denenmemiş bir temadan yola çıkmış.

Hikaye 2013 yılında Utrecht Güzel Sanatlar Üniversitesi (HKU) öğrencisi iki oyun meraklısının ikinci yıl projelerinin kabulü ile başlıyor. İkilinin yayımladığı teaser tutulunca internet siteleri oyunu duyuruyor, ilgi başını alıp gidiyor, böylece The Flock’ın geliştirme aşaması da start almış oluyor. İkili yaz tatilleri süresinde oyunu geliştirmeye devam ediyor. Gamescom, VMGS ve Indigo Showcase gibi organizasyonlarda boy gösteriyor ve oyuncuların beğenisini kazanıyor. Yeni kurdukları Vogelsap adlı firma ile projeyi üçüncü seneleri için bir kez daha okula kabul ettirmeyi başarıyorlar ve nihayet finansal destekler de beraberinde geliyor.

Oyuna adını veren Flock bizzat bizim canlandırdığımız mahluğa verilen isim ve oyunumuz da birinci kişi kamerasından oynanan multiplayer bir “elim sende” oyunu. Oyun karanlık, çoğunlukla monokrom’a yakın bir renk paletine sahip. Grafik konusunda ise şu anda hiç fena gözükmüyor, Unity Engine’in oyuna katkısı gayet başarılı, en azından şu alpha aşaması için bunu söyleyebiliriz. Tüm Flock’lar futbol topu misali bir artifact’ın peşinde koşuyor ve yapmamız gereken de ele geçirebildiğimizde onu mümkün olduğu kadar elde tutmak, taa ki öldüğümüz ana kadar.

7

Öldüğünüz ana kadar dediğimiz noktada oyunu benzersiz yapan detay ortaya çıkıyor. Canlandırdığımız Flock bir kez öldüğünde, ölüyor. Yeni bir tane yaratma, oyuna yeniden başlama, oyunu kaldırıp tekrar kurma gibi bir şansımız yok. Öldüğümüzde ölüyoruz ve oyunun toplam nüfusundan bir kişi eksiliyor. Arada oyunu satın alanlar ile artan nüfusun, ölen oyuncular ile azalması söz konusu. Neticede ölecek başka kimse kalmadığında ve artifact son Flock’un elinde kaldığında oyunun satışı duracak ve yeni oyuncular artık oyunu oynayamayacak. Oyunu zaten satın almış, daha sonra da nalları dikmiş diğerleri ise “büyük son” için son bir defa giyinip kuşanacak ve ardından oyun tarihe karışacak.

Tam da sanat okulu öğrencilerine yakışır, deneysel bir proje değil mi? Riskli olduğu kadar, finansal açıdan başarılı olma şansı çok yüksek, haliyle süt verme potansiyeli de bir o kadar yüksek bir proje The Flock. Haliyle yapımcının oyunun hikayesini bir defa bitirdikten sonra başka bir yapıma girişmemesinin sürpriz olacağı kanaatindeyiz. Oyun bu yıl sonuna doğru Steam’de yerini alacak ve öncelikle 6-9 Ağustos arasında Gamescom’da oyuncular ile buluşacak.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler